Mansikkatiramisukakku on täydellinen kesäherkku – yhdistä sesongin parhaat maut ja italialaisen klassikkojälkkärin idea
10 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
10 h Mansikkatiramisukakku on lukijamme Tarjan kesäbravuuri, jota on jopa pakko santsata toinenkin pala. Kakku kostutetaan raparperiliköörillä ja koristellaan tuoreilla mansikoilla sekä syötävillä kukilla.
KA
2.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.6.2020

Mansikkatiramisukakku on täydellinen kesäherkku – yhdistä sesongin parhaat maut ja italialaisen klassikkojälkkärin idea
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 30savoiardikeksiä
Täyte
- 150 gmansikoita
- 1¼ dl vispikermaa
- 250 gmascarponea
- 2munan keltuaista
- ¼ dl sokeria
- 1 tlvaniljatahnaa
Kostutus
- 1½ dl mansikkamehutiivistettä
- 1½ dl raparperimehutiivistettä
- 2 rklraparperilikööriä
Koristelu
- 100 gmansikoita
- 1 rklpeikonkakkaran tai orvokin kukkia
Mansikkatiramisukakku valmistetaan näin:
- Sekoita kostutusliemen ainekset kulhossa.
- Leikkaa täytteen mansikat ohuiksi viipaleiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mittaa mascarpone, keltuaiset, sokeri ja vaniljatahna toiseen kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella noin 7 minuuttia, kunnes seos vaahtoutuu.
- Kääntele kermavaahto mascarponevaahdon joukkoon varovasti käännellen.
- Kasaa kakku suoraan tarjoilualustalle. Laita tarjoiluastialle irtopohjavuoan reuna (Ø noin 17 cm).
- Leikkaa reunalle tulevien keksien toinen pää veitsellä suoraksi, jotta ne pysyvät pystyssä. Upota keksien sileä puoli nopeasti kostutusliemeen ja nosta keksit pystyyn siten, että kostutettu puoli jää sisään päin.
- Upota kakun pohjakerrokseksi tulevat keksit (noin 5 kpl) yksi kerrallaan kostutusliemeen kokonaan nopeasti. Lado kostutetut keksit vieri viereen vuoan pohjalle.
- Levitä keksien päälle mansikkaviipaleita limittäin. Levitä päälle puolet täytteestä ja tasoita pinta. Tee toinen kerros samoin. Nosta kakku jääkaappiin yön yli.
- Poista reunus ja koristele tiramisu mansikkaviipaleilla ja syötävillä kukilla.

Kesäinen juustokakku maistuu tietenkin mansikoilta! Katso ohje, johon on helppo ihastua
Maku

Tiramisukakku – klassikkojälkiruoan juhlavampi versio
Maku

Gluteeniton mansikkakakku – tämä marengilla kuorrutettu luomus valmistuu ilman uunia!
Maku

Vegaaninen mansikkatrifle – superhelppo kerrosjälkiruoka, joka hurmaa kaikki!
Maku

Mansikkavuokakakku – tässä on kesän nopein mansikkakakku!
Maku

Mansikkakakku – perinteinen juhlaherkku hurmaa vieraat niin kesämökillä kuin sukujuhlissakin
Maku

Mansikka-valkosuklaakakku – näyttävä herkku vaativaankin makuun
Maku

Mansikkakermakakku – kesän juhlapöydän kruunu
Maku