Maku

Mansikkatiramisukakku on täydellinen kesäherkku – yhdistä sesongin parhaat maut ja italialaisen klassikkojälkkärin idea

10 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 h
Mansikkatiramisukakku on lukijamme Jaanan kesäbravuuri, jota on jopa pakko santsata toinenkin pala. Kakku kostutetaan raparperiliköörillä ja koristellaan tuoreilla mansikoilla sekä syötävillä kukilla.
3
0


Ainekset (8 annosta)

  • 30savoiardikeksiä

Täyte

  • 150 gmansikoita
  • 1¼ dl vispikermaa
  • 250 gmascarponea
  • 2munan keltuaista
  • ¼ dl sokeria
  • 1 tlvaniljatahnaa

Kostutus

  • 1½ dl mansikkamehutiivistettä
  • 1½ dl raparperimehutiivistettä
  • 2 rklraparperilikööriä

Koristelu

  • 100 gmansikoita
  • 1 rklpeikonkakkaran tai orvokin kukkia
Tulosta

Mansikkatiramisukakku valmistetaan näin:

  1. Sekoita kostutusliemen ainekset kulhossa.
  2. Leikkaa täytteen mansikat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mittaa mascarpone, keltuaiset, sokeri ja vaniljatahna toiseen kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella noin 7 minuuttia, kunnes seos vaahtoutuu.
  4. Kääntele kermavaahto mascarponevaahdon joukkoon varovasti käännellen.
  5. Kasaa kakku suoraan tarjoilualustalle. Laita tarjoiluastialle irtopohjavuoan reuna (Ø noin 17 cm).
  6. Leikkaa reunalle tulevien keksien toinen pää veitsellä suoraksi, jotta ne pysyvät pystyssä. Upota keksien sileä puoli nopeasti kostutusliemeen ja nosta keksit pystyyn siten, että kostutettu puoli jää sisään päin.
  7. Upota kakun pohjakerrokseksi tulevat keksit (noin 5 kpl) yksi kerrallaan kostutusliemeen kokonaan nopeasti. Lado kostutetut keksit vieri viereen vuoan pohjalle.
  8. Levitä keksien päälle mansikkaviipaleita limittäin. Levitä päälle puolet täytteestä ja tasoita pinta. Tee toinen kerros samoin. Nosta kakku jääkaappiin yön yli.
  9. Poista reunus ja koristele tiramisu mansikkaviipaleilla ja syötävillä kukilla.
MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »