Kotivinkki

Mansikkatäytekakku mantelipohjalla

1 h 20 min
3.5
0

Mansikkatäytekakku mantelipohjalla

Mansikkatäytekakku on hurmaava kesäherkku. Mansikan lisäksi tässä kakussa maistuvat täyteläinen manteli ja raikas sitruuna.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 100 gvoita tai margariinia
  • 2 dl2 dl sokeria
  • 2kananmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 160 gmantelijauhetta
  • ½ tlruokasoodaa

Vuoan voiteluun

  • 1sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • voita
  • korppujauhoja

Sitruunakiisseli

  • ¾ dlpuristettua sitruunamehua
  • 1 ½ dlvettä
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 2keltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 1 ½ rklmaissitärkkelystä
  • 75 gkylmää voita

Koristelu

  • 2–3 dltuoreita mansikoita
  • ½ dlpaahdettuja mantelilastuja
  • 6–8valmista pientä marenkia
  • syötäviä kukkia

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, ja voitele ja korppujauhota vuoka kauttaaltaan.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sitruunankuori ja -mehu.
 
3. Kumoa taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä, ja työnnä kakkuun puutikku. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, jatka paistamista. Peitä kakku foliolla, jos sen pinta tummuu liikaa.
4. Mittaa kattilaan sitruunamehu, vesi ja sokeri. Kiehauta seos. Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja maissitärkkelys sekaisin kulhossa.
5. Kaada kattilasta kuuma neste hiljalleen ohuena nauhana kananmunaseokseen koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada koko seos takaisin kattilaan, kuumenna hiljalleen ja sekoittele koko ajan pohjia myöten. Älä päästä kiehumaan. Jatka sekoittaen, kunnes seos sakenee paksuksi kiisseliksi. Nosta heti pois levyltä ja kaada samantien pois kattilasta puhtaaseen kulhoon. Leikkaa kylmä voi nokareiksi ja sekoita joukkoon.
6. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia. Levitä jäähtynyttä sitruunakiisseliä kakun väliin ja päälle.
7. Koristele kakku halkaistuilla mansikoilla, paahdetuilla mantelilastuilla ja murennetulla marengilla sekä syötävillä kukilla. Nosta mansikkatäytekakku tarjolle.
 

Vinkki!

Kakkupohjan ja sitruunakiisselin voit valmistaa jo päivä tai pari ennen tarjoilua. Kokoa mansikkatäytekakku ja koristele se kuitenkin vasta tarjoilupäivänä.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä