Maku

Mamma mia, miten syötävän suloinen risotto! Mansikkarisotto ihastuttaa vaaleanpunaisella värillään ja kesäisellä maullaan

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Italialainen risotto on ruokien kameleontti, sillä sen maustamisessa vain kekseliäisyys on rajana. Mansikkarisotto voi kuulostaa erikoiselta, mutta voin, kerman ja parmesaanin kanssa mansikasta ja riisistä syntyy herkullinen ja kesäinen makuyhdistelmä.
KA
GL
MU
3.5
0
Julkaistu: 29.6.2021


Ainekset (4 annosta )

  • 1–2 kesäsipulia varsineen
  • 500 gmansikoita
  • 2 tloliiviöljyä
  • 250 grisottoriisiä
  • 2 dlvalkoviiniä
  • noin 1 l kasvislientä (gluteenitonta)
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 25 gvoita
  • 1 dlruokakermaa
  • 2 dlparmesaania raasteena

Pinnalle

  • 10 mansikkaa viipaloituna
  • kesäsipulinvarsi hienonnettuna
  • parmesaanilastuja
Tulosta

Mansikkarisotto valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Säästä osa vihreästä varsiosasta koristeluun. Perkaa ja kuutioi mansikat.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit sekä risottoriisi. Kuullota hetki sekoitellen. Lisää valkoviini kahdessa erässä. Kun viini on imeytynyt, lisää kasvislientä desin erissä. Lisää uusi desi edellisen imeydyttyä.
  3. Kun riisi on vielä hiukan raakaa, lisää joukkoon mausteet, kuutioidut mansikat, voi ja kerma. Sekoita ja anna hautua, kunnes neste on imeytynyt. Lisää parmesaaniraaste ja anna hautua vielä hetki.
  4. Tarkista riisin kypsyys ja lisää tarvittaessa tilkka kasvislientä. Valmiin risoton kuuluu olla valuvan kosteaa ja ”al dente”, eli siinä tulee olla aavistus puruvastusta. Maistele kypsyyttä usein kypsennyksen loppuaikana.
  5. Viimeistele mansikoilla, kesäsipulilla ja parmesaanilla.
Kommentoi »