Mansikkaraakakakku kookoskermavaahdolla

10 h 20 min
5
0

Mansikkaraakakakku kookoskermavaahdolla

GL
MA
MU
0
5
Kesän raikkain mansikkakakku on tässä! Mansikkaraakakakku on myös ihanan täyteläinen ja ei niin makea vaihtoehto kesäjuhliin. Kookoskermavaahto kruunaa herkun.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 2 dlhasselpähkinöitä
  • 1 dlmanteleita (kuorellisia)
  • 3 dlkuivattuja sekahedelmiä (aprikooseja, pehmeitä ja kivettömiä)
  • 1/4 tlsuolaa

Täyte

  • 5 dlcashewpähkinöitä
  • 1 kplbanaania (kypsä)
  • 1 dlhunajaa
  • 1 1/2 dlkookosrasvaa (kylmäpuristettua kookosöljyä)
  • 1/4 tlaitovaniljajauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 5 dlmansikoita

Reunoille

  • 3 dlmansikoita

Kookoskermavaahto

  • 400 gkookosmaitoa (1 prk)
  • 1/4 tlaitovaniljajauhetta
  • 1-2 rklhunajaa

Tee näin

10 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 h

Laita pohjaan tulevat pähkinät ja mantelit likoamaan veteen yön ajaksi. Nosta kookosmaitotölkki jääkaappiin edellisenä päivänä. Liota täytteen cashewpähkinöitä pari tuntia.

Paloittele aprikoosit tai taatelit tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon. Lisää siivilässä huuhdellut, valutetut hasselpähkinät, mantelit ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø  20 cm) leivinpaperilla ja painele seos pohjalle. Viipaloi reunoille tulevat mansikat ja asettele ne vuoan reunoille. Nosta pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Huuhtele liotetut cashewpähkinät siivilässä, valuta ja kaada ne monitoimikoneen kulhoon tai blenderiin. Jauha hienoksi. Lisää pilkottu banaani, hunaja, sula kookosöljy, vanilja ja suola. Lisää tarvittaessa pari ruokalusikallista vettä, jos massa on liian jähmeää.

Kaada noin puolet massasta pohjan päälle ja nosta pakastimeen.

Soseuta mansikat ja lisää ne lopun täytteen joukkoon.

Ota vuoka pakastimesta ja kaada mansikkatäyte banaanitäytteen päälle. Tasoita pinta. Pakasta vielä muutama tunti. 

Avaa jääkaapissa säilytetty kookosmaitotölkki ja valuta vesimäinen aines. Lusikoi jäljelle jäänyt, kermamainen osuus kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi.

Mausta kookoskermavaahto vaniljalla ja hunajalla. 

Koristele mansikkaraakakakku mansikoilla ja kookoskermavaahdolla.

Vinkki!

Saat kookosöljyn juoksevaksi, kun upotat purkin hetkeksi lämpimään veteen. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä