Mansikkamoussekakku

25 h
3.4
5

Mansikkamoussekakku

MU
5
3.4
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

Pohja

  • 500 gtäytekeksejä (Domino minttu-suklaa)
  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 30 kplliivatelehteä
  • 30 dlmansikoita
  • 1500 gmaitorahkaa
  • 9 dlsokeria
  • 4 tlvanilliinisokeria
  • 1 dlsitruunamehua
  • 10 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)

Koristeluun

  • 6 dlmansikoita
  • 3 kpllimettiä (viipaloituna)
  • 3 dlhyytelösokeria

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Jauha keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Pingota leivinpaperi kolmeen irtopohjavuokaan, jaa seos vuokiin ja painele vuokien pohjalle.

Pane liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita mansikkasoseen joukkoon rahka ja sokerit. Purista liivatteista vesi pois ja liuota kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana mansikka-rahkaseoksen joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon kerma. Jaa täyte vuokiin, tasoita pinta ja peitä tuorekelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Irrota tarjoiluvuoroon menevä kevyt mansikkamoussekakku varovasti vuoastaan ja siirrä lastaa apuna käyttäen tarjoiluvadille. Koristele kakut tuoreilla mansikoilla ja limettiviipaleilla. Halutessasi voit kiinnittää koristeet hyytelösokerikiilteellä (ohje pakkauksessa).

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä