Maku

Mansikkamoussekakku

25 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
24 h
Mansikkamoussekakun ohje on tehty juhlien järjestäjälle, sillä näistä raaka-aineista saat kolme herkullista kakkua.
MU
3.4
6
Julkaistu: 27.5.2006


Ainekset (3 kakkua)

Pohja kolmeen kakkuun

  • 500 gtäytekeksejä (esim. Domino minttu)
  • 150 gleivontamargariinia tai voita

Täyte kolmeen kakkuun

  • 30 liivatelehteä
  • 3 lmansikoita
  • 1½ kgmaitorahkaa
  • 9 dlsokeria
  • 4 tlvanilliinisokeria
  • 1 dlsitruunamehua
  • 1 lvispikermaa

Koristeluun

  • 6 dlmansikoita
  • 3 limettiä (viipaloituna)
  • 3 dlhyytelösokeria
Tulosta

Mansikkamoussekakut valmistuvat näin:

  1. Jauha keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Pingota leivinpaperi kolmeen irtopohjavuokaan (Ø 20–24 cm). Jaa keksiseos vuokiin ja painele vuokien pohjalle.
  2. Pane liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita mansikkasoseen joukkoon rahka ja sokerit. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun.
  3. Kaada seos ohuena nauhana mansikka-rahkaseoksen joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon kerma. Jaa täyte vuokiin, tasoita pinta ja peitä tuorekelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
  4. Irrota tarjoiluvuoroon menevä mansikkamoussekakku varovasti vuoastaan ja siirrä lastaa apuna käyttäen tarjoiluvadille.
  5. Koristele kakut tuoreilla mansikoilla ja limettiviipaleilla. Halutessasi voit kiinnittää koristeet hyytelösokerikiilteellä (ohje pakkauksessa).
MITÄ PIDIT?
3.43
6 kommenttia