Mansikkamoussekakku
25 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
24 h Mansikkamoussekakun ohje on tehty juhlien järjestäjälle, sillä näistä raaka-aineista saat kolme herkullista kakkua.
MU
KA
3.4
Kuvat
Julkaistu 27.5.2006

Mansikkamoussekakku
Reseptin ainekset (3 kakkua)
Pohja kolmeen kakkuun
- 500 gtäytekeksejä (esim. Domino minttu)
- 150 gleivontamargariinia tai voita
Täyte kolmeen kakkuun
- 30 liivatelehteä
- 3 lmansikoita
- 1½ kgmaitorahkaa
- 9 dlsokeria
- 4 tlvanilliinisokeria
- 1 dlsitruunamehua
- 1 lvispikermaa
Koristeluun
- 6 dlmansikoita
- 3 limettiä (viipaloituna)
- 3 dlhyytelösokeria
Mansikkamoussekakut – ohje:
- Jauha keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Pingota leivinpaperi kolmeen irtopohjavuokaan (Ø 20–24 cm). Jaa keksiseos vuokiin ja painele vuokien pohjalle.
- Pane liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita mansikkasoseen joukkoon rahka ja sokerit. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun.
- Kaada seos ohuena nauhana mansikka-rahkaseoksen joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon kerma. Jaa täyte vuokiin, tasoita pinta ja peitä tuorekelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
- Irrota tarjoiluvuoroon menevä mansikkamoussekakku varovasti vuoastaan ja siirrä lastaa apuna käyttäen tarjoiluvadille.
- Koristele kakut tuoreilla mansikoilla ja limettiviipaleilla. Halutessasi voit kiinnittää koristeet hyytelösokerikiilteellä (ohje pakkauksessa).