Mansikkamaljat ja pistaasikerma

50 min
3
0

Mansikkamaljat ja pistaasikerma

GL
KA
MU
0
3
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 5 dlmansikoita
  • 3 dlvettä
  • 4 dlsiiderijuomaa (mansikka)
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 rklperunajauhoja
  • 1/2 dlvettä

Pistaasivaahto

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 dlmascarponejuustoa
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlpistaaseja (rouhittuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Pane kattilaan vesi, siideri, sokeri ja vaniljasokeri.
Anna kiehua, kunnes sokeri sulaa.
Pane sekaan peratut ja viipaloidut mansikat.
Lisää veteen sekoitetut perunajauhot ohuena nauhana koko ajan seosta sekoittaen ja anna pulpahtaa pari kertaa, kunnes kiisseli kirkastuu.
Jaa kiisseli annosmaljoihin ja anna jäähtyä. Ripottele pinnalle hienoa sokeria.
Valmista pistaasivaahto. Vaahdota kerma ja kääntele joukkoon jogurtti, tuorejuusto, sokerit ja rouhitut pistaasipähkinät.
Jäähdytä kiisselipohjat ja pistaasikerma peitettyinä jääkaapissa.
Koristele ja aseta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä