5(1)
Mansikkakerroskakku syntyy ihmeen helposti vain yhdestä pohjasta – katso videolta, miten kakku valmistuu
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Yhdestä kakkupohjasta tulee upea kolmi­kerroksinen täyte­kakku. Pehmeä mascarponevaahto, tuoreet mansikat ja pinkki valko­suklaakastike tekevät kakusta vastustamattoman.
19.6.2023
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
150 gvoita
2 dlsokeria
3munaa
3 dlkevytmaitoa
100 gvalkosuklaata
1sitruunan kuoriraaste
5 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
Kostutus
½ dlsitruunanmehua
½ dlvettä
1 rklsokeria
Täyte
2 dlvispikermaa
250 gmascarponea
2 tlvaniljasokeria
noin 1 kgmansikoita
Valkosuklaakastike
1 dlkuohukermaa
100 gvalkosuklaata
pari tippaapinkkiä elintarvikeväriä

Mansikkakerroskakku – ohje:

  1. Voitele kakkuvuoka (ø 20 cm) voilla ja jauhota.
  2. Tee kakkupohja. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon yksi kerrallaan vatkaten.
  3. Kuumenna maito kattilassa tai kulhossa mikrossa. Lisää suklaapalat ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää valkosuklaa-maitoseos vaahtoon.
  4. Pese sitruuna ja raasta kuori taikinaan.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat pohjia myöten.
  6. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
  7. Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa vuoassa, kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Säilytä huoneenlämmössä huolellisesti peitettynä.
  8. Perkaa mansikat. Leikkaa isoimmat puoliksi.
  9. Leikkaa kakku kolmeen osaan: Aseta pieni lautanen (ø 14 cm) kakkupohjan päälle ja leikkaa veitsellä lautasen reunoja myöten. Irrota pala ja nosta sivuun. Leikkaa tämän palan keskeltä vielä pyöreä (ø 7 cm) pala pois esimerkiksi lasin tai rengasmuotin avulla.
  10. Kostuta pohjan osat halutessasi. Jos kokoat kakun samana päivänä, kun olet leiponut pohjan, pohjaa ei tarvitse välttämättä kostuttaa.
  11. Valmista täytteen mascarponevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vaniljasokeri. Jatka vatkaamista vielä hetki, kunnes vaahto on pursotettavaa.
  12. Tee valkosuklaakastike. Kuumenna kerma kattilassa. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja lisää kerman sekaan. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Värjää kastike vaaleanpunaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  13. Nosta suurin rengaspala kakkuvadille ja täytä sisus mansikoilla. Pursota mascarponevaahtoa mansikoiden lomaan. Nosta toiseksi suurin pala täytteen päälle. Täytä kolo mansikoilla. Aseta pienin kakkupala päällimmäiseksi.
  14. Pursota mascarponevaahtoa kakkukerrosten vaakapinnoille ja asettele mansikat pystyyn reunaan vasten.
  15. Viimeistele kerroskakku valkosuklaakastikkeella ja syötävillä kukilla, kuten pelargoneilla.

Näin helppoa! Katso videolta, miten leikkaat ja kokoat kakkupohjan:

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.