Maku

Mansikkakakku – kesän juhlapöydän kruunu

1 h
3.8
0

Mansikkakakku – kesän juhlapöydän kruunu

Kesäistä mansikkakakkua ei voita mikään! Tässä on täytteenä makean mansikan lisäksi sitruunaista moussea ja yhdistelmä on vastustamaton.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Kakkupohja

  • 200 gkananmunaa
  • 170 gsokeria
  • 170 gvehnäjauhoja

Täyte 1

  • 200 gmascarponejuustoa
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 0,5 lmansikansiivuja

Täyte 2

  • 200 gmascarponejuustoa
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 3 rklsitruunatahnaa (lemon curd)

Kuorrutus

  • 3 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 3 dlmansikoita
  • 1 dlmariannerakeita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valmistetaan kakkupohja. Vatkataan munat sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisätään sihdaten vehnäjauhot.

Kaadetaan taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 180 asteessa kypsäksi.

Vatkataan täytteiden kermavaahto, lisätään mahdollisimman vähän vatkaten mascarpone. Toiseen puoleen lisätään mansikansiivut ja toiseen sitruunatahna.

Täytetään hyvin jäähtynyt kakku ja koristellaan kermavaahdolla, mansikoilla sekä mariannerakeilla.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä