Maku

Mansikkakermakakku – kesän juhlapöydän kruunu

1 h
3.83
0

Mansikkakermakakkua ei voita mikään! Tässä on täytteenä makean mansikan lisäksi sitruunaista moussea ja yhdistelmä on vastustamaton.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (10 annosta)

Kakkupohja

  • 200 gkananmunaa
  • 170 gsokeria
  • 170 gvehnäjauhoja

Täyte 1

  • 200 gmascarponejuustoa
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 0,5 lmansikansiivuja

Täyte 2

  • 200 gmascarponejuustoa
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 3 rklsitruunatahnaa (lemon curd)

Kuorrutus

  • 3 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 3 dlmansikoita
  • 1 dlMarianne-rakeita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Mansikkakermakakku valmistuu näin:

  1. Valmista kakkupohja. Vatkaa munat sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sihdaten vehnäjauhot.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa kypsäksi.
  3. Vatkaa täytteiden kermavaahto, lisää mahdollisimman vähän vatkaten mascarpone. Lisää toiseen puoleen mansikansiivut ja toiseen sitruunatahna.
  4. Täytä hyvin jäähtynyt kakku ja koristele kermavaahdolla, mansikoilla sekä Marianne-rakeilla.
MITÄ PIDIT?
3.83