Kotivinkki

Mansikkajäätelöpiirakka on kesäpäivän viilein herkku! Suolaisenmakean pohjan ja minttuisen mansikkajäätelön yhdistelmä koukuttaa

4 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Hellepäivän mansikkajäätelöpiirakka pitää syödä rivakasti, mutta sehän ei haittaa. Suolaisenmakean pretzelpohjan ja minttuisen mansikkajäätelön yhdistelmä on vastustamaton. Piirakka on myös helppo valmistaa, joten tässä on täydellinen kesäherkku!
0
0
Julkaistu: 31.7.2020


Ainekset (8 annosta)

  • 150 gpieniä pretzeleitä tai suolatikkuja
  • 100 gvoita
  • ½ dlfariinisokeria
  • 1 rklvaniljasokeria

Mansikkarahkajäätelö

  • 2 dlvispikermaa
  • 1 prkkondensoitua makeutettua maitoa (397 g)
  • 1 dlmaitorahkaa
  • 1 rkltuoretta minttua
  • 400 gmansikoita

Pinnalle

  • 250 gmansikoita
  • syötäviä kukkia
Tulosta

Mansikkajäätelöpiirakka valmistetaan näin:

  1. Jauha prezelit karkeaksi muruksi. Sulata voi. Sekoita voisula ja sokeri muruihin. Levitä muruseos piirakkavuokaan (noin 15 cm × 25 cm). Laita vuoka jääkaappiin jäätelön valmistuksen ajaksi.
  2. Vaahdota kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja kondensoitu maito. Perkaa ja leikkaa mansikat pieniksi paloiksi. Hienonna mintunlehdet. Sekoita mansikkapalat ja minttu jäätelöseokseen.
  3. Kaada jäätelö pohjan päälle ja pakasta vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  4. Koristele jäätelöpiirakka mansikkaviipaleilla ja syötävillä kukilla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »