5(1)
Mansikkajäätelö-kuppikakut
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Kuorruta kuppikakku ihanalla mansikkajätskin makuisella kuorrutteella. Raidallinen kuorrutus on tosi nätti.
9.9.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Kuppikakut
150 gvoita
3 kplmunaa (M-koko)
2 1/2 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 dlturkkilaista jogurttia
Kuorrutus
400 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)
1 1/2 dltomusokeria (mansikan makuista)
1-2 tlelintarvikeväriä (punaista geeliväriä, esim. Dr. Oetker Gel Colours)
Pinnalle
1 dlmansikoita
Lisäksi
syötäviä kukkia

Valmista mansikkajäätelö-kuppikakut näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Vaahdota tuorejuusto ja kerma keskenään kulhossa. Lisää joukkoon mansikanmakuinen tomusokeri.

Aseta tähtitylla pursotinpussiin ja piirrä punaisella geelivärillä kolme ohutta pystyraitaa pussin sisäpinnalle. Lusikoi puolet täytteestä pussiin ja pursota kuorrutus kuppikakkujen pinnalle. Tee samoin toiselle pussille ja kuorruta loput kuppikakut.

Koristele mansikkajäätelö-kuppikakut mansikoilla ja syötävillä kukilla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.