Maku

Mansikkajäätelö-kuppikakut

50 min
5
0

Mansikkajäätelö-kuppikakut

Kuorruta kuppikakku ihanalla mansikkajätskin makuisella kuorrutteella. Raidallinen kuorrutus on tosi nätti.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Kuppikakut

  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlturkkilaista jogurttia

Kuorrutus

  • 400 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)
  • 1 1/2 dltomusokeria (mansikan makuista)
  • 1-2 tlelintarvikeväriä (punaista geeliväriä, esim. Dr. Oetker Gel Colours)

Pinnalle

  • 1 dlmansikoita

Lisäksi

  • syötäviä kukkia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista mansikkajäätelö-kuppikakut näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula ja jogurtti. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Vaahdota tuorejuusto ja kerma keskenään kulhossa. Lisää joukkoon mansikanmakuinen tomusokeri.

Aseta tähtitylla pursotinpussiin ja piirrä punaisella geelivärillä kolme ohutta pystyraitaa pussin sisäpinnalle. Lusikoi puolet täytteestä pussiin ja pursota kuorrutus kuppikakkujen pinnalle. Tee samoin toiselle pussille ja kuorruta loput kuppikakut.

Koristele mansikkajäätelö-kuppikakut mansikoilla ja syötävillä kukilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä