Mansikkaiset pullasolmut

2 h 30 min
3
0

Mansikkaiset pullasolmut

Tuoreet mansikat ja tuorejuusto tekevät näistä mansikkapullista kutkuttavan meheviä. Solmuiksi kiepauttaminen on hieman sottaista puuhaa mutta maku ratkaisee.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 150 gvoita
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 11 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 300 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 2 dlmansikoita (tuoreita, karkeasti survottuna)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Valmista mansikkapullat näin:

Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi.

Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna.

Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.

Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi (noin 1 t).

Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi (20 x 40 cm).

Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunankuori. Levitä taikinalevylle.

Levitä survotut mansikat tuorejuustokerroksen päälle.

Taita kaulittu taikinalevy kahtia. Leikkaa levystä taikinapyörällä 2 cm:n leveitä suikaleita.

Taivuta suikale ensin kierteelle ja sitten solmuksi. Nosta solmut leivinpaperin päälle pellille ja kohota peitettynä noin puoli tuntia.

Voitele pullat vatkatulla munalla.

Paista mansikkaisia pullasolmuja 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä