Maku

Mansikkaiset juustokakkupalat

2 h 25 min
5
0

Mansikkaiset juustokakkupalat

Herkulliset juustokakkupalat pehmeällä paksulla pohjalla päiväkahvien kaveriksi.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Pohja

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 0,5 dlsokeria
  • 0,5 dlruokosokeria
  • 0,5 tlleivinjauhetta
  • 0,25 tlkanelia
  • 120 gvoita
  • 1 kplkananmunan valkuaista
  • 2 rklkermaa
  • 1 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 300 gtuorejuustoa
  • 120 gsmetanaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlsitruunamehua
  • 0,5 tlvaniljasokeria
  • 1 kplkananmunaa
  • 4 rklmansikkahilloa

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Yhdistetään jauhot, sokeri, leivinjauho ja kaneli. Lisätään huoneenlämpöinen voi nokareina. Lisätään valkuainen, kerma ja vaniljasokeri. Vatkataan kunnes taikina muuttuu isoiksi nokareiksi. Laitetaan pienen neliskanttisen vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Levitetään taikina vuoan pohjalle ja paitetaan 200 asteessa vartin verran. Valmistetaan täyte. Sekoitetaan tuorejuusto ja smetana. Lisätään sokerit ja sitruunan mehu. Lisätään kananmuna ja sekoitetaan pehmeäksi. Kaadetaan seos pohjan päälle. Lisätään lusikalla seoksen päälle mansikkahillonokareita ja tehdään veitsen kärjellä kuvioita. Paistetaan juustokakkua 160 asteessa 20-25 minuuttia. Laitetaan pariksi tunniksi jääkaappiin ennen leikkausta.  

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä