Kotivinkki

Raparperijäätelökakku valmistuu helposti valmisjäätelöstä! Mansikat, pistaasit ja marenkihuntu kruunaavat viileän herkun

6 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
6 h
Raparperijäätelökakku ei vie kuin vartin aikaasi, mutta ihastuttaa taatusti. Jos teet kakun aikaisemmin pakastimeen odottamaan, anna sen sulaa jääkaapissa puoli tuntia ennen marenkihunnulla viimeistelyä.
KA
GL
0
0
Julkaistu: 15.6.2022


Reseptin ainekset (10–12 annosta)

  • 2 dlmansikkasosetta (n. 4 dl mansikoita)
  • 1 dlpistaasipähkinöitä rouhittuna
  • 2 dlraparperihilloa
  • 2 lvaniljajäätelöä

Marenki

  • 2valkuaista
  • 1 dlsokeria

Lisäksi

  • 5 dlmansikoita
Tulosta

Raparperijäätelökakku valmisjäätelöstä – ohje:

  1. Vuoraa kelmulla noin 2,5 litran pakastuksen kestävä leipä- tai kakkuvuoka.
  2. Perkaa ja soseuta mansikat. Rouhi pistaasit veitsellä.
  3. Paloittele jäätelö kahteen kulhoon (litra per kulho). Anna jäätelön pehmetä huoneenlämmössä muutama minuutti. Sekoita toiseen litraan mansikkasose ja toisen pistaasit ja raparperihillo. Jäätelömassojen ei tarvitse olla täysin sileitä, vaan sosetta ja hilloa saa jäädä raidoiksi.
  4. Lusikoi mansikkajäätelö vuoan pohjalle ja raparperi-pistaasijäätelö päälle. Peitä kelmulla ja laita jäätelökakku pakasti­meen vähintään 6 tunniksi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi juuri ennen tarjoamista. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Viimeisen lisäyksen jälkeen jatka vatkaamista vielä noin minuutti.
  6. Ota raparperijäätelökakku pakastimesta ja kumoa se kelmun avulla tarjoiluvadille. Lusikoi marenki kakun pinnalle. Paahda marengin pinta tohottimella eli keittiöön soveltuvalla kaasupolttimella kauniin ruskeaksi. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla. Tarjoa raparperijäätelökakku heti.

Vinkki!

Raparperihillo on helppo tehdä itse. Katso resepti täältä!

Kommentoi »