Maku

Mansikkainen charlotte russe

3 h
4.1
5

Mansikkainen charlotte russe

Charlotte russe on kahvipöydän näyttävin herkku! Kääretorttuviipaleista koottu kuori kätkee sisälleen mansikkaisen ja vaniljaisen täytteen.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

Kääretorttu

  • 5 kplmunaa
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Kääretortun täyte

  • 200 gtuorejuustoa (vanilja)
  • 200 gmansikkahilloa

Täyte

  • 8 kplliivatelehteä
  • 500 gmansikoita
  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlmarjatäysmehua (mansikka)

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h

Valmista mansikkainen charlotte russe näin:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita koko ajan kevyesti, kun lisäät jauhoja.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 220 asteessa 6–8 minuuttia.

Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.

Levitä tuorejuusto jäähtyneelle torttupohjalle. Levitä mansikkahillo päälle.

Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.

Leikkaa kääretorttu viipaleiksi.

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho ensin tuorekelmulla, sitten kääretorttuviipaleilla.

Upota liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata ja soseuta mansikat. Vaahdota vaniljakastike.

Yhdistä mansikkasoseeseen rahka, sokeri ja vaniljakastike.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun.

Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana rahkamassaan ja sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.

Kumoa mansikkainen charlotte russe tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä