Mansikkabrownies

2 h 40 min
0
0

Mansikkabrownies

MA
0
0
Maidoton suklaaherkku raikastuu mansikkakerroksella. Mansikat piilottelevat sekä brownietaikinassa että sen päällä. Suklainen kuorrutus jähmettyy jääkaapissa.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Browniepohja

  • 2 dlmansikoita
  • 2 kplmunaa
  • 2 1/2 dlruokokidesokeria
  • 1 1/4 dltummaa kaakaojauhetta
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 75 gmargariinia (tai kookosöljyä)
  • 2 rklkaakaonibsejä (esim. Cocovi tai 1/2 dl tummaa suklaata rouhittuna)

Pinnalle

  • 2 1/2 dlmansikoita
  • 3/4 dlkookosöljyä
  • 5 rkltomusokeria
  • 1/2 dlkaakaojauhetta

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 20 min

Kuutioi mansikat. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini tai kookosöljy.

Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon sula rasva ja kuivat aineet nopeasti, älä vatkaile.

Kääntele mukaan mansikkakuutiot ja kaakaonibsit tai suklaarouhe.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (25 cm x 25 cm).

Paista browniepohjaa 175 asteessa 15–20 minuuttia. Anna brownien jäähtyä.

Pilko koristeeksi tulevat mansikat pienemmiksi. Levitä mansikkapalat brownielevyn päälle.

Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Lisää muut ainekset öljyyn ja sekoita. Maistele makeus.

Valuta seos mansikoiden päälle. Nosta brownies jääkaappiin jähmettymään tunniksi. Leikkaa viipaleiksi tarjolle.

Vinkki!

Saat brownieista vegaaniset, kun korvaat munat 1 desillä esimerkiksi kauramaitoa tai kikhernesäilyketölkin lientä. Sekoita silloin kuivat aineet keskenään ja märät keskenään ja sitten kaikki yhteen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä