Kotivinkki

Mansikkablondiet

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Mansikkablondiet on kesän varma kahvipöydän hitti. Ihana makukolmikko syntyy valkosuklaasta, mansikoista ja pistaasipähkinöistä.
KA
0
0
Julkaistu: 14.7.2017


Reseptin ainekset (noin 16 palaa)

  • 200 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 ½ dlfariinisokeria
  • 1sitruunan kuori raastettuna (luomu)
  • 3kananmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • ¼ tlsuolaa
  • 2 ½ dlsuolattomia pistaasipähkinöitä rouhittuina
  • 100 gvalkosuklaata
  • 5 dlmansikoita
  • (hieman valkosuklaata koristeluun)
Tulosta

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja kanamunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.

2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja pistaasirouhe. Kääntele jauhoseos taikinaan. 3. Rouhi suklaa. Kuutioi mansikat. Lisää suklaarouhe ja mansikat taikinaan.

4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm). Paista 30–40 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä. Blondiet saavat jäädä sisältä hieman tahmeiksi. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi. Vuole valkosuklaasta lastuja koristeeksi esimerkiksi juustohöylällä.

Vinkki! 

Tee raikas mansikkasalsa blondieiden seuraksi: leikkaa puoli litraa mansikoita kuutioiksi, mausta tilkalla fariinisokeria, sitruunamehua ja tuoretta basilikaa.

Kun mansikkablondiet on leivottu, kokeile näitä:

Kommentoi »