Kotivinkki

Mansikkablondiet

50 min
0
0

Mansikkablondiet

Mansikkablondiet on kesän varma kahvipöydän hitti. Ihana makukolmikko syntyy valkosuklaasta, mansikoista ja pistaasipähkinöistä.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Laura Riihelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (noin 16 palaa)

  • 200 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 ½ dlfariinisokeria
  • 1sitruunan kuori raastettuna (luomu)
  • 3kananmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • ¼ tlsuolaa
  • 2 ½ dlsuolattomia pistaasipähkinöitä rouhittuina
  • 100 gvalkosuklaata
  • 5 dlmansikoita
  • (hieman valkosuklaata koristeluun)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja kanamunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.

2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja pistaasirouhe. Kääntele jauhoseos taikinaan. 3. Rouhi suklaa. Kuutioi mansikat. Lisää suklaarouhe ja mansikat taikinaan.

4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm). Paista 30–40 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä. Blondiet saavat jäädä sisältä hieman tahmeiksi. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi. Vuole valkosuklaasta lastuja koristeeksi esimerkiksi juustohöylällä.

Vinkki! Tee raikas mansikkasalsa blondieiden seuraksi: leikkaa puoli litraa mansikoita kuutioiksi, mausta tilkalla fariinisokeria, sitruunamehua ja tuoretta basilikaa.

Kun mansikkablondiet on leivottu, kokeile näitä:

Mansikkatiramisu

Nektariini-mansikkabrita

Mehevä mansikka-raparperipiirakka

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä