Mansikkablondiet

Reseptin ainekset (noin 16 palaa)
- 200 gvoita
- 1 dlsokeria
- 1 ½ dlfariinisokeria
- 1sitruunan kuori raastettuna (luomu)
- 3kananmunaa
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1 ½ tlleivinjauhetta
- ¼ tlsuolaa
- 2 ½ dlsuolattomia pistaasipähkinöitä rouhittuina
- 100 gvalkosuklaata
- 5 dlmansikoita
- (hieman valkosuklaata koristeluun)
1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja kanamunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja pistaasirouhe. Kääntele jauhoseos taikinaan. 3. Rouhi suklaa. Kuutioi mansikat. Lisää suklaarouhe ja mansikat taikinaan.
4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm). Paista 30–40 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä. Blondiet saavat jäädä sisältä hieman tahmeiksi. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi. Vuole valkosuklaasta lastuja koristeeksi esimerkiksi juustohöylällä.
Vinkki!
Tee raikas mansikkasalsa blondieiden seuraksi: leikkaa puoli litraa mansikoita kuutioiksi, mausta tilkalla fariinisokeria, sitruunamehua ja tuoretta basilikaa.