Mansikkabebet

1 h 50 min
3.3
0

Mansikkabebet

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 kpl)

Taikina

  • 100 gvoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/4 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 1 dlsokeria
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 1 1/2 dlmansikoita (soseutettuna)
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa
  • 150 gvoita
  • 1 tlvaniljasokeria

Kuorrutus

  • 2 dltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/6 tlelintarvikeväriä (punainen)

Koristeluun

  • 2 dlmansikoita

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN20 min

Tee pohjat. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja vatkaa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota leivosvuoat. Nosta vuokaan nokare taikinaa ja painele se jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Voitele ja jauhota toisen tyhjän vuoan ulkopuoli. Nosta voideltu vuoka taikinalla täytettyyn vuokaan. Taikina jää siis kahden vuoan väliin loukkuun. Tee kaikki pohjat näin, niin pitkälle kuin vuokia riittää. Paista pohjia 17–20 minuuttia. Jos vuokia ei ole tarpeeksi, paista pohjat muutamassa erässä. Irrota pohjat vuoista vasta, kun ne ovat jäähtyneet.

Tee täyte. Mittaa kattilaan sokeri ja maissitärkkelys, sekoita. Lisää mansikat ja maito sekä munat. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Jäähdytä seos. Vatkaa mansikkakiisseli pehmeän voin joukkoon pienissä erissä. Lisää lopuksi vaniljasokeri.

Täytä leivospohjat mansikka-voiseoksella ja tasoita pinnat veitsellä. Nosta leivokset kylmään jähmettymään.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Valuta kuorrutetta mansikkaleivoksille ja anna niiden jähmettyä hetki viileässä.

Koristele bebet tuoreilla mansikanpuolikkailla.

•Voit pakastaa mansikkabebet täytteineen kuorruttamatta. Leivokset sulavat huoneenlämmössä muutamassa tunnissa.

•Voit oikaista käyttämällä taikinana valmista pakastemurotaikinaa.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä