Maku

Mansikka-vuohenjuustosalaatti – vartissa valmis kesäsalaatti

15 min
4
0

Mansikka-vuohenjuustosalaatti yhdistää makeaa ja suolaista herkulliseksi mutta raikkaaksi kokonaisuudeksi. Tämä kesäsalaatti täyttää vatsan ja hellii makunystyröitä!
Tulosta
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää

Ainekset (2 annosta)

  • 1friseesalaattia ruukussa
  • 1/2kurkku
  • 1/2avokadoa
  • 200 gmansikoita (tuoreita)
  • 180 gvuohenjuustoa (1 pkt)
  • 2ruispalaleipää
  • 1 rklmakeaa soijakastiketta (ketjap manis)
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Mansikka-vuohenjuustosalaatti valmistuu näin:

  1. Pese ja linkoa tai kuivaa muuten salaatti ja revi kahdelle lautaselle. Pese ja pilko kurkku esimerkiksi vinottaisiksi ohuiksi paloiksi. Levitä salaattipedille.
  2. Halkaise ja avokado ja suikaloi salaatin päälle. Huuhtele mansikat ja kuivaa hyvin, poista mansikasta kanta ja viipaloi, levitä päällimmäiseksi salaatille.
  3. Viipaloi vuohenjuusto ja paista kuumalla, kuivalla pannulla noin 30-45 sekuntia per puoli. Pannun pitää sihistä, kun laitat juustot pannulle, tai se ei ole tarpeeksi kuuma. Ensiksi laitettuja vuohenjuustoja voi alkaa melkein heti kääntämään, kun viimeiset on saatu pannulle.
  4. Nosta vuohenjuustot salaattipedille ja drisslaa päälle makeaa soijakastiketta ja rouhi pippuria.
  5. Paahda ruisleivät ja pilko kuutioiksi salaatin päälle. Tarjoile mansikka-vuohenjuustosalaatti heti.
MITÄ PIDIT?
4