Maku

Mansikka-vuohenjuustosalaatti

15 min
4.5
0

Mansikka-vuohenjuustosalaatti

Ihanan kevätsalaatti yhdistää makeaa ja suolaista herkulliseksi mutta raikkaaksi kokonaisuudeksi, joka täyttää vatsan ja hellii makunystyröitä.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplfriseesalaattia ruukussa
  • 1/2 kplkurkku
  • 1/2 kplavokadoa
  • 200 gmansikoita (tuoreita)
  • 180 gvuohenjuustoa (1 pkt)
  • 2 kplruispalaleipää
  • 1 rklmakeaa soijakastiketta (ketjap manis)
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Pese ja linkoa tai kuivaa muuten salaatti ja revi kahdelle lautaselle. Pese ja pilko kurkku esimerkiksi vinottaisiksi ohuiksi paloiksi. Levitä salaattipedille. Halkaise ja avokado ja suikaloi salaatin päälle. Huuhtele mansikat ja kuivaa hyvin, poista mansikasta kanta ja viipaloi, levitä päällimmäiseksi salaatille.

Viipaloi vuohenjuusto ja paista kuumalla, kuivalla pannulla noin 30-45 sekuntia per puoli. Pannun pitää sihistä, kun laitat juustot pannulle, tai se ei ole tarpeeksi kuuma. Ensiksi laitettuja vuohenjuustoja voi alkaa melkein heti kääntämään, kun viimeiset on saatu pannulle. Nosta vuohenjuustot salaattipedille ja drisslaa päälle makeaa soijakastiketta ja rouhi pippuria. Paahda ruisleivät ja pilko kuutioiksi salaatin päälle. Tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä