Maku

Mansikka-viinihyytelö ja halvavaahto

12 h 20 min
4.3
1

Mansikka-viinihyytelö ja halvavaahto

GL
KA
MU
1
4.3
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 10 dlmansikoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 5 kplliivatelehteä
  • 1 rklvettä
  • 4 dlroseeviiniä

Halvavaahto

  • 50 ghalvaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 125 gmascarponejuustoa
  • 1 dlkuohukermaa

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Vuoraa 1,2 litran vetoinen pitkänmallinen kakkuvuoka tuorekelmulla ja vedä kelmun reunat vuoan ulkopuolelle. Täytä vuoka peratuilla, huuhdotuilla ja valutetuilla mansikoilla. Ripottele väliin ja päälle sokeria.

Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Purista liika vesi pois ja liuota liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Mittaa viini kulhoon ja kaada liivateseos ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen. Kaada viini mansikoiden päälle vuokaan. Peitä vuoka ensin kelmun reunoilla ja sen jälkeen alumiinifoliolla. Nosta vuoka varovasti jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli seuraavaan päivään.

Irrota kelmun reunat hyytelön pinnalta ja kumoa hyytelö tarjoiluastialle tai leikkuulaudalle viipalointia varten. Poista kelmu varovasti.

Valmista halvavaahto. Raasta tai hienonna halva. Vatkaa halva ja sitruunamehu mascarponen tai maitorahkan joukkoon. Vaahdota kerma ja nostele seokseen varovasti sekoittaen.

Tarjoa halvavaahtoa mansikka-viinihyytelön kanssa.

Vinkki!

Halva on itämainen makea herkku, joka valmistetaan seesaminsiemenistä, sokerista ja maustetaan vaniljalla, kaakaolla, hunajalla tms. Seos puristetaan kovahkoiksi kakuiksi. Halva on lohkeilevaa ja murenevaa. Sitä käytetään makeisena esim. kahvin kera tai jälkiruokien maustamisessa.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä