Maku

Mansikka-tuorejuustotorttu

45 min
3
2

Mansikka-tuorejuustotorttu

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 100 gvalkosuklaata
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1 kpllimettiä
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)

Koristeluun

  • 5 dlmansikoita
  • 1 kpllimettiä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää muna vatkaten. Siivilöi joukkoon yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina jauhotetuin käsin voideltuun, matalaan, Ø 28 sentin torttuvuokaan. Pistele pohja ja paista 200 asteessa 10 minuuttia. Kumoa torttupohja hieman jäähtyneenä.

Valmista täyte. Rouhi valkosuklaa. Vatkaa tuorejuuston joukkoon pestyn limetin raastettu kuori sekä limetistä puristettu mehu, suklaarouhe ja sokerit. Kääntele vaahdotettu kerma kolmessa erässä tuorejuustoseokseen, jolloin täytteestä tulee kuohkeaa.

Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle. Perkaa mansikat ja huuhdo ne tarvittaessa sekä taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Asettele mansikat täytteen päälle. Ripottele mansikka-tuorejuustotortun päälle raastettua limetinkuorta.

•Sivele mansikoille halutessasi ohuesti hyytelösokerista valmistettua kiillettä, katso ohje hyytelösokeripakkauksesta. Kiille tuo esille mansikoiden hehkuvan värin ja antaa niille myös hieman makeutta, mikäli ne ovat hapahkoja.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä