5(1)
Mansikka-raparperiaamiaiskakku
Mehevä aamiaiskakku on täydellinen herkku rennolle viikonlopun aamiaiselle. Täysjyvävehnäjauhoista tehtyyn kakkuun uppoaa kasa mansikoita ja raparpereja, ja päälle ripotellaan rapea murukerros.
Julkaistu 4.8.2016
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
Muruseos
50 gvoita (pehmeää)
1 dlfariinisokeria
1 dltäysjyvävehnäjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
1/4 tlkanelia
ripaus 0muskottipähkinää
Kakkutaikina
3 kplkananmunaa
2 1/2 dlfariinisokeria
1 tlvaniljasokeria
1 dlöljyä
1 1/2 dljogurttia
1 dlmaitoa
3 dltäysjyvävehnäjauhoja
2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
100 gmansikoita
1 kplraparperin varsi

Valmista muruseos. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja fariinisokeri. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, kaneli ja muskottipähkinä ja lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Laita kulho jääkaappiin.

Vatkaa kananmunat, fariinisokeri ja vaniljasokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy, jogurtti ja maito. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli eri kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina leivinpaperin päälle isoon uunivuokaan (noin 27 × 18 cm). Ripottele pinnalle hieman muruseosta. Lisää päälle pilkotut mansikat ja raparperit. Ripottele loppu muruseos kakun päälle.

Paista 175-asteisen uunin keskiosassa noin noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys testitikulla – kypsästä kakusta ei tartu tikkuun taikinaa. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile.

Kokeile kakkua myös mustikoilla ja omenoilla!

1 kommentti