Maku

Mansikka-raparperiaamiaiskakku

5
1

Mansikka-raparperiaamiaiskakku

Mehevä aamiaiskakku on täydellinen herkku rennolle viikonlopun aamiaiselle. Täysjyvävehnäjauhoista tehtyyn kakkuun uppoaa kasa mansikoita ja raparpereja, ja päälle ripotellaan rapea murukerros.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Muruseos

  • 50 gvoita (pehmeää)
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1/4 tlkanelia
  • ripaus 0muskottipähkinää

Kakkutaikina

  • 3 kplkananmunaa
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlöljyä
  • 1 1/2 dljogurttia
  • 1 dlmaitoa
  • 3 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 100 gmansikoita
  • 1 kplraparperin varsi

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista muruseos. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja fariinisokeri. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, kaneli ja muskottipähkinä ja lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Laita kulho jääkaappiin.

Vatkaa kananmunat, fariinisokeri ja vaniljasokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy, jogurtti ja maito. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli eri kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina leivinpaperin päälle isoon uunivuokaan (noin 27 × 18 cm). Ripottele pinnalle hieman muruseosta. Lisää päälle pilkotut mansikat ja raparperit. Ripottele loppu muruseos kakun päälle.

Paista 175-asteisen uunin keskiosassa noin noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys testitikulla – kypsästä kakusta ei tartu tikkuun taikinaa. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile.

Vinkki!

Kokeile kakkua myös mustikoilla ja omenoilla!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä