Mansikka-Raparperi Banoffee

1 h
5
1

Mansikka-Raparperi Banoffee

Kesäinen banoffee syntyy käyttämällä tuoreita mansikoita ja raparperia banaanin sijaan.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 260 gBastogne keksejä
  • 50 gvoita
  • 397 gkaramellisoitu makeutettu maitotiiviste (yksi purkki)
  • 2½ dlvispikermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 250 gtuoretta raparperia
  • 1 rkltummaa muscovadosokeria
  • ½ ltuoreita mansikoita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista ensin pohja. Pilko keksit monitoimikoneen tai blenderin kulhoon ja aja ne tasaiseksi. Sulata voi ja sekoita hyvin keksimurujen joukkoon.

Painele keksipohja piirakkavuokaan tasaisesti. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintää 30 minuutiksi.

Kuori raparperit ja kuutioi. Sekoita raparperikuutioiden joukkoon tumma muscovadosokeri. Kaada raparperi uunivuokaan ja paista 180 asteessa kiertoilmauunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa vispikerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Viipaloi mansikat.

Levitä valmiiksi karamellisoitu makeutettu maitotiiviste pohjan päälle. Levitä kermavaahto tasaisesti päälle.

Lisää viipaloidut mansikat ja raparperikuutiot kermavaahdon päälle.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä