Kotivinkki

Mansikka-pekonipasta – makeansuolainen herkku, joka lumoaa helppoudellaan

45 min
0
0

Mansikka-pekonipasta saa makunsa marjaisasta pestokastikkeesta. Pekoni lisää juuri tarpeellisen suolaisuuden makeaan pestokastikkeeseen.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

Pesto

  • 100 gmansikoita
  • 50 gparmesaania
  • ½chili
  • 30 gcashewpähkinöitä
  • ½ dlöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Mansikka-pekonipasta

  • 150 gpekonia
  • 200 gpastaa
  • 4–8mansikkaa
  • 50 gparmesaania
  • 1 rkubasilikaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Mansikka-pekonipasta valmistuu näin:

  1. Perkaa 100 grammaa mansikoita ja laita ne tehosekoittimeen. Raasta parmesaani ja hienonna chili. Lisää juustoraaste, chili, cashewpähkinät ja öljy mansikoiden joukkoon. Soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paista pekonit rapeiksi paistinpannulla ja nosta ne talouspaperin päälle. Murskaa paloiksi.
  3. Keitä pasta pussin ohjeen mukaan ja annostele se lautasille tai isoon tarjoiluastiaan. Pilko mansikat ja raasta parmesaani. Lusikoi mansikkapestoa pastan päälle. Lisää muutama basilikan lehti, mansikat, pekonit ja parmesaaniraastetta.

MITÄ PIDIT?
0