Mansikka-Minttujuustokakku

25 h
0
0

Mansikka-Minttujuustokakku

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 200 gmintun makuisia oreo -keksejä
  • 50 gvoita
  • 500 gmascarponejuustoa
  • 3,3 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3/4 dlsokeria
  • 500 gpakaste mansikoita
  • 6 kplliivatelehteä
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 180 gFazer mansikka ja maitosuklaa (kaksi pussia)

Koristeluun

  • ½ ltuoreita mansikoita
  • tuoretta minttua

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Valmista ensin pohja. Pilko oreo -keksit monitoimikoneen tai blenderin kulhoon ja aja ne tasaiseksi. Sulata voi ja sekoita hyvin keksimurujen joukkoon.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisijaltaan 24 cm). Painele keksipohja irtopohjavuokaan tasaisesti. Nosta jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata mansikat ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Vaahdota kuohukerma, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa mascarponejuusto kermavaahdon joukkoon. Sekoita täytteeseen mansikasose.

Pilko manssika ja maitosuklaa karkit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita täytteeseen.

Liota liivatelehdet vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna kattilassa sitruunan mehu ja sulata liivatelehdet joukkoon.

Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

Laita irtopohjavuokaan reunakalvo ja kaada täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Siirrä kakku irtopohjavuoasta tarjoiluvadille.

Koristele mansikka-minttujuustokakku mansikkaviipaleilla ja tuoreella mintulla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä