Maku

Mansikka-mariannemoussekakku

4 h 40 min
4.2
2

Mansikka-mariannemoussekakku

Mansikka-mariannemoussekakun salaisuutena ovat mansikkapyörteet ja minttusuklaarouheinen pohja. Voiko kesäkakku muuttua tästä enää paremmaksi?
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 palaa)

Pohja

  • 260 gkeksejä (kanelikeksejä, Bastogne)
  • 1 dlsuklaamakeisia (Marianne-rouhetta)
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 3 1/3 dlkuohukermaa
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1/2 dltomusokeria
  • 3 rklhunajaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dlmansikoita (soseutettuna)
  • 6 kplliivatelehteä
  • 2 rklmehujuomatiivistettä (mansikka tai marja)

Päälle

  • 4 dlmansikoita (tuoreita)
  • 10 gtuoretta minttua

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN4 h

Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa. Lisää Marianne-rouhe ja hieman jäähtynyt voisula.

Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin asettumaan.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon jogurtti, tomusokeri, hunaja ja vaniljasokeri.

Sekoita puolet mansikkasoseesta kerma-jogurttitäytteeseen. Säästä loput soseesta koristeluun.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.

Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Nosta kattila liedeltä ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman. Sekoita haalea liivateseos kerma-jogurttitäytteeseen.

Levitä täyte keksipohjalle. Tee lopusta mansikkasoseesta pyörteitä kakun pinnalle.

Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi.

Siirrä kakku vadille. Koristele se tuoreilla mansikoilla ja halutessasi mintulla.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä