Maku

Mansikka-mariannemoussekakku

4 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h
Mansikka-mariannemoussekakun salaisuutena ovat mansikkapyörteet ja minttusuklaarouheinen pohja. Voiko kesäkakku muuttua tästä enää paremmaksi?
KA
4.3
2
Julkaistu: 24.6.2014


Reseptin ainekset (14 palaa)

Pohja

  • 260 gkeksejä (kanelikeksejä, Bastogne)
  • 1 dlsuklaamakeisia (Marianne-rouhetta)
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 3 1/3 dlkuohukermaa
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1/2 dltomusokeria
  • 3 rklhunajaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dlmansikoita (soseutettuna)
  • 6 kplliivatelehteä
  • 2 rklmehujuomatiivistettä (mansikka tai marja)

Päälle

  • 4 dlmansikoita (tuoreita)
  • 10 gtuoretta minttua
Tulosta

Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa. Lisää Marianne-rouhe ja hieman jäähtynyt voisula.

Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin asettumaan.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon jogurtti, tomusokeri, hunaja ja vaniljasokeri.

Sekoita puolet mansikkasoseesta kerma-jogurttitäytteeseen. Säästä loput soseesta koristeluun.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.

Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Nosta kattila liedeltä ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman. Sekoita haalea liivateseos kerma-jogurttitäytteeseen.

Levitä täyte keksipohjalle. Tee lopusta mansikkasoseesta pyörteitä kakun pinnalle.

Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi.

Siirrä kakku vadille. Koristele se tuoreilla mansikoilla ja halutessasi mintulla.

2 kommenttia