Maku

Mansikka-mantelipaistos

45 min
3
3

Mansikka-mantelipaistos

Pehmeässä ja tuhdissa manteli-mansikkapaistoksessa maistuu kesäinen mansikan ja vaniljan yhdistelmä, ja taikinan mantelijauhe tekee paistoksesta ihanan makuisen. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 160 gvoita
  • 160 gsokeria (vajaa 2 dl)
  • 160 gmantelijauhetta
  • 1 kplmunaa
  • 1 kplkeltuaista
  • 1 tlvaniljauutetta
  • 160 gvehnäjauhoja (2 1/2 dl)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 dltuoreita mansikoita

Lisäksi

  • tuoreita mansikoita
  • tomusokeria
  • vaniljakastiketta

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN35 min

Yhdistä kulhossa pehmeä voi ja sokeri, vaahdota hetken aikaa. Lisää mantelijauhot, muna, keltuainen ja vaniljauute. Yhdistä tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi kunnes ainekset ovat juuri yhdistyneet toisiinsa.

Lusikoi taikina voideltuun n. 20-senttiseen kakkuvuokaan, painele pinnalle mansikoita. Jos mansikat ovat suuria, voit leikata ne puoliksi.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Viimeistele tomusokerilla ja tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen ja tuoreiden marjojen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä