Maku

Mansikka-mantelikakku

1 h 50 min
5
0

Mansikka-mantelikakku

Tämä manteli-mansikkakakku on täydellinen vastakohtaisuuksien dialogissaan. Rapea mantelipohja kohtaa kerman untuvaisen pehmeyden ja raikas mansikka karamellisoidun maidon häpeämättömän makeuden. Kuva: Laura Riihelä
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohjat

  • 100 gvoita
  • 100 gmantelilastuja
  • 1 1/2 dlruokokidesokeria
  • 1/2 dlmantelijauhoja
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklkuohukermaa
  • 1 rklvaaleaa siirappia
  • 1 tlinkivääriä (jauhettua)

Täyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 3/4 dltomusokeria
  • 400 gkondensoitua maitoa (karamellisoitua)
  • 1 ltuoreita mansikoita
  • tomusokeria

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Pohjat

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kuutioitu voi ja muut pohja-ainekset. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes voi sulaa ja taikina on tasaista.

Anna taikinan seistä 10 minuuttia.

Annostele taikinasta kahden ruokalusikan avulla 4–6 nokaretta eri leivinpapereille. Levitä nokareet lusikalla pyöreiksi kiekoiksi (halkaisijaltaan noin 15 cm). Tasoita nokareiden pinta sormin tai lusikalla.

Paista taikinapohjia uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes ne saavat kaunin värin. Vahdi uunia, sillä pohjat palavat herkästi. Paista yksi pohja kerrallaan.

Anna pohjien jäähtyä ennen irroittamista. Kokoa kakku vasta juuri ennen tarjoilua, koska pohjat kostuvat herkästi. Jos leivot pohjat edellisenä päivänä, säilytä ne kannellisessa rasiassa, jotta ne säilyttävät rapeutensa.

Täyte

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon jogurtti ja tomusokeri. Notkista lusikalla karamellisoitu kondensoitu maito. Perkaa mansikat ja leikkaa ne muutamaan osaan.

Nosta tarjoiluvadille ensimmäinen pohjalevy. Levitä sille kerma-jogurttiseosta sekä karamellisoitua kondensoitua maitoa. Nosta päälle toinen levy. Jatka samaan tapaan, kunnes kaikki levyt on käytetty.

Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.

Tarjoa heti.

 

Vinkki!

Karamellisoitua kondensoitua maitoa myydään valmiina. Saat karamellikastiketta keittämällä avaamatonta kondensoidun maidon purkkia vedessä pari tuntia.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä