Maku

Mansikka-limesmoothiekakku

3 h 15 min
5
4

Mansikka-limesmoothiekakku

Tätä kakkua saa syödä vaikka aamupalaksi: hyydytetty mansikkasmoothiekakku on ihanan raikas ja luonnostaan maidoton. Miten olisi ystävänpäiväaamuna?
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 175 gDigestive-keksejä
  • 80 gvoita (tai margariinia)

Täyte

  • 750 gmansikoita (tuore tai pakaste)
  • 3 kplbanaania
  • 1,65 dlkookoskermaa (165 ml tölkki)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dllimen mehua (2 lineä)
  • 1 tllimen kuorta raastettuna
  • 8 kplliivatelehteä

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN3 h

Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele 20-senttisen vuoan pohjalle ohuelti ja reunoille. Jos haluat siistin lopputuloksen, käytä irtopohjavuoan reunoilla reunakalvoa. Anna kovettua hetken jääkaapissa.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita blenderissä mansikat, ota talteen pari ruokalusikallista.
Lisää banaanit, kookoskerma ja sokeri.
Raasta limen kuori ja purista limen mehu. Kuumenna limen mehu ja sekoita liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan.
Kaada neste massan joukkoon samalla sekoittaen.
Kaada massa keksipohjan päälle. Tiputtele talteen otettua mansikkasosetta pinnalle tai purista lääketyllalla pisaroita tasaisesti. Vedä hammastikulla sydämen mallisia kuvioita pinnalle.
Nosta varovaisesti jääkaappiin, anna hyytytä noin kolme tuntia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä