Maku

Mansikka-limepiirakka on kesän raikkain herkku – limellä maustettu kookospiirakka koristellaan mansikkakukilla

3 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3 h
Jos pidät kookoksesta ja limestä, et voi vastustaa tätä mansikka-limepiirakkaa! Koristele piirakka kauniiksi ja tyylikkääksi helppotekoisilla mutta näyttävillä mansikkakukilla.
KA
MU
0
0
Julkaistu: 29.6.2021


Ainekset (8 annosta )

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dlsokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 rklkylmää vettä

Täyte

  • 1 prk (250 ml) kookoskermaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklperunajauhoja
  • 1 dllimemehua

Koristeluun

  • 10 mansikkaa
  • 10mintunlehteä

Lisäksi

  • 2 dlkuivia herneitä tai papuja
Tulosta

Mansikka-limepiirakka leivotaan näin:

  1. Mittaa voi, sokeri ja jauhot kulhoon. Nypi muruseokseksi. Sekoita vesi nopeasti joukkoon. Tee taikinasta pallo, kääri kelmuun ja anna tekeytyä puoli tuntia jääkaapissa.
  2. Kauli taikinasta piirakkavuokaan (ø 24 cm) sopiva pohja. Siirrä taikina vuokaan kaulimen avulla ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Siisti reunat. Aseta pohjalle leivinpaperi. Kaada päälle herneitä tai papuja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi.
  3. Kaada kookoskerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita perunajauhot limemehuun haarukalla. Kaada seos kerman joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila pois liedeltä, kun ensimmäinen kupla nousee pintaan. Anna jäähtyä puoli tuntia ja kaada seos sitten paistetulle pohjalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
  4. Leikkaa mansikat pitkittäin viipaleiksi ja asettele ne piirakan päälle kukan muotoon. Koristele mintulla.
Kommentoi »