Maku

Mansikka-jäätelörulla

1 h 10 min
4.33
0

Mansikka-jäätelörulla on kääretortun tyylinen herkku, jossa on kesän maut parhaimmillaan!
Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (15 annosta)

Pohja

  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 3 rklperunajauhoja
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria

Täyte

  • 2 dlmansikkahilloa
  • 3 dlmansikoita (viipaloituna)
  • 5 dlvaniljajäätelöä

Päälle

  • 2 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 dlmansikoita
  • 1/2 dltuoretta minttua

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Mansikka-jäätelörulla valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi puuhaarukalla.
  3. Levitä taikina leivinpaperille ja nosta pannu uunin keskiosaan. Paista noin 10 minuuttia.
  4. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä.
  5. Levitä mansikkahillo torttupohjalle ja sen päälle mansikkaviipaleet. Lisää lopuksi jäätelö ohuina viipaleina.
  6. Kääri levy rullaksi leivinpaperin avulla. Käytä leivinpaperia kääreenä. Anna rullan olla pakastimessa tarjoiluun asti.
  7. Levitä rullalle ennen tarjoilua vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. Koristele mansikka-jäätelörulla mansikoilla sekä mintunlehdillä.

Vinkki!

Torttu muuttuu leivoksiksi, kun leikkaat rullan viipaleiksi, lusikoit päälle kermavaahtoa ja koristelet mansikoilla sekä mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
4.33