Maku

Mansikka-biscuitit

0
4

Mansikka-biscuitit

Taivaallisen mureat mansikkaleivonnaiset kuuluvat kesäherkutteluun! Kokeile helppoja mansikka-biscuitteja. Niiden mehevän taikinan salaisuus piilee voissa ja piimässä!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 6 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 125 gvoita (kylmää)
  • 1 kplkananmuna
  • 3/4 dlpiimää
  • 1 dlcreme fraichea
  • 200 gmansikoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja ruokasooda. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Lisää voi kulhoon ja nypi se kuivien aineiden joukkoon kunnes seos on herneenkokoista murua. Sekoita toisessa kulhossa piimä, creme fraiche ja kananmuna. Sekoita seos taikinaan niin että se juuri ja juuri sekoittuu. Sekoita mukaan kuutioidut mansikat. Älä sekoita liikaa tai vaivaa. Lusikoi leivinpaperin päälle uunipellille viiden sentin välein taikinakeot (noin 1/2 dl). Paista biscuitteja 175 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullansävyinen. Paista toinen osa taikinasta samaan tapaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä