Maku

Mansikka-balsamicopizza

1 h 5 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
40 min
Koristele mansikka-balsamicopizza kokoonkeitetyllä balsamiviinietikalla ja tarjoa pizzat heti!
MU
4
0
Julkaistu: 13.5.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 25 ghiivaa
  • 2 dlvettä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rkloliiviöljyä

Päälle

  • 1 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 250 gmozzarellajuustoa (viipaloituna)
  • 200 gmansikoita
  • 1/2 dltuoretta basilikaa
  • 1/2 dlpistaaseja (rouhittuna)
Tulosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa noin 5 minuuttia.

Kohota taikina lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Mittaa balsamiviinietikka kattilaan. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä 1/2 dl. Jäähdytä ja jätä odottamaan.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla yhdeksi uunipellin kokoiseksi tai neljäksi pieneksi pizzapohjaksi.

Esipaista pizzapohjaa 250-asteisessa uunissa 2–3 minuuttia.

Voitele pohja kevyesti oliiviöljyllä. Päällystä se mozzarellaviipaleilla.

Paista pizzaa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskistunut ja kypsä.

Asettele kypsän pizzan pinnalle viipaloituja mansikoita, basilikanlehtiä ja pistaasirouhetta.

Koristele mansikka-balsamicopizzat kokoonkeitetyllä balsamiviinietikalla.

Tarjoa heti.

Kommentoi »