Maku

Mansikka-balsamicopizza

1 h 5 min
4
0

Mansikka-balsamicopizza

MU
0
4
Koristele mansikka-balsamicopizza kokoonkeitetyllä balsamiviinietikalla ja tarjoa pizzat heti!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 25 ghiivaa
  • 2 dlvettä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rkloliiviöljyä

Päälle

  • 1 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 250 gmozzarellajuustoa (viipaloituna)
  • 200 gmansikoita
  • 1/2 dltuoretta basilikaa
  • 1/2 dlpistaaseja (rouhittuna)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa noin 5 minuuttia.

Kohota taikina lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Mittaa balsamiviinietikka kattilaan. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä 1/2 dl. Jäähdytä ja jätä odottamaan.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla yhdeksi uunipellin kokoiseksi tai neljäksi pieneksi pizzapohjaksi.

Esipaista pizzapohjaa 250-asteisessa uunissa 2–3 minuuttia.

Voitele pohja kevyesti oliiviöljyllä. Päällystä se mozzarellaviipaleilla.

Paista pizzaa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskistunut ja kypsä.

Asettele kypsän pizzan pinnalle viipaloituja mansikoita, basilikanlehtiä ja pistaasirouhetta.

Koristele mansikka-balsamicopizzat kokoonkeitetyllä balsamiviinietikalla.

Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä