Mangotäytekakku

4.5
2

Mangotäytekakku

Kolmekerroksinen mangotäytekakku sopii väriensä puolesta hyvin pääsiäisen jälkiruoaksi. Sokerimassakuorrutus pitää kakun hyvin mehevänä pari päivää leipomisen jälkeenkin.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 3 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlmaissitärkkelystä
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 3,3 dlkuohukermaa
  • 200 gtuorejuustoa (mangon makuista tai maustamatonta)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 kplsitruunan kuorta raastettuna
  • 3 kplliivatelehteä
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 230 gsäilykemangoa (1 tlk)
  • 3 rklsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 3/4 dlmaitoa

Koristeluun

  • 250 gkeltaista sokerimassaa
  • 250 gvaaleanpunaista sokerimassaa
  • nonparelleja (pehmeitä)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista ensin kakkupohja. Valmistele n. 15-senttinen kakkuvuoka: leikkaa pohjalle ympyrän muotoinen pala leivinpaperista ja voitele sekä korppujauhota reunat.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi usean minuutin ajan. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja kääntele huolellisesti lastalla.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla n. 30 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.

Anna jäähtyä 5 minuuttia vuoassa, kumoa sitten ritilälle varovaisesti jäähtymään kokonaan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kermavaahto vaahdoksi, pehmennä toisessa kulhossa tuorejuustoa sokerin kanssa. Lisää myös sitruunan kuori. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuusto. Ota seoksesta reilu 1 dl talteen.

Kuumenna 2 rkl sitruunan mehua kiehuvaksi, lisää siihen liivatelehdet (joista on puristettu ylimääräinen vesi pois) yksi kerrallaan joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateliemi täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Valuta mangoista ylimääräinen neste, pilko kuutioiksi. 

Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan isoa, sahalaitaista veistä käyttäen. Kokoa kakku irtopohjavuoan (halkaisija 15 cm) sisälle, voit käyttää reunoilla tuorekermua tai reunakalvoa. Kostuta alimmainen pohja maidolla, levitä päälle sitruunatahnaa ja puolet mangoista. Kaada päälle puolet täytteestä. Aseta päälle keskimmäinen kakkukerros ja toista sama operaatio. Aseta päällimmäiseksi viimeinen kakkukerros, kostuta sekin ja sivele pinnalle sitruunatahnaa.

Anna kakun hyytyä pari tuntia jääkaapissa.

Vimeistele kakku. Levitä pinnalle ja reunoille talteen otettu osa täytteestä, koita saada mahdollisimman tasainen pinta kaikkialle.

Yhdistä keltainen sokerimassa ja n. 3/4 pinkistä sokerimassasta, vaivaa niitä yhteen alustalla kunnes väristä tulee tasainen. Ripottele leivinalustalle reilusti tomusokeria, kauli sokerimassa pari milliä paksuksi ympyräksi. Nosta sokerimassa kaulimen avulla kakun päälle, massan täytyy osua ensi yrittämällä oikeaan kohtaan koska ohut massa repeää jos sitä yrittää liikutella kuorrutetun kakun päällä. Tasoita pinta varovasesti käsiä apua käyttäen ensin päältä ja reunoilta, venytä reunoja varovaisesti alaspäin. 

Leikkaa yli jäävä sokerimassa terävällä veitsellä pois. Rullaa jäljelle jääneestä pinkistä sokerimassasta pitkä naru, litistä se tomusokerilla kuorutetulla alustalla ja leikkaa siitä veitsellä kakun ympärille sopivan kokoinen nauha. Kostuta nauha toiselta puolelta esimerkiksi vesitippaan sekoitetulla tomusokerilla. Painele nauha kakun ympärille, jolloin saat siistittyä alareunan. Painele kakun pintaan ympyrän muotoisia (pehmeitä) nonparelleja.

Säilytä kakku jääkaapissa, älä kuitenkaan ilmatiiviisti sillä sokerimassa alkaa muuten päästää kostetutta.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä