Maku

Mangoriisi

20 min
GL
KA
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Marja Viita, Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (4 annosta)

  • 4 1/2 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 rklcurrytahnaa
  • 1 kpllimettiä
  • 1 kplsitruunaruohoa
  • 3 kplkaffirlimetinlehteä
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1 kpltuoretta mangoa (kuutioituna)
  • 2 rkltuoretta korianteria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Keitä riisi yrttiliemessä pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Kuumenna wokissa öljyä ja kuullota siinä hienonnetut salottisipulit. Lisää cyrrytahna, keitetty riisi, hyvin pestyn limetin raastettu kuori ja mehu, paloiteltu sitruunaruoho ja kaffirlimetinlehdet. Paista sekoitellen hetki ja lisää kookosmaito. Anna hautua hiljalleen kannen alla.

Lisää tarvittaessa vähän lientä, sillä riisin tulee olla mehevää. Lisää aivan lopuksi kuutioitu mango sekä korianteri. Tarjoa mangoriisi possuvartaiden kera.

MITÄ PIDIT?
4