Ysäriltä tähän päivään! Kuohkeat mangorahkatäytteiset éclair-leivokset ovat keväisten juhlien tähtiherkku – kurkkaa Annin uunissa -bloggaajan resepti
2 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 30 minPassiivinen
1 h Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen lapsuuden juhliin kuuluivat tuulihatut. Nyt ne saavat uuden muodon rahkatäytteisinä éclair-leivoksina. 1990-luvusta muistuttaa hassutteleva strösseli.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.4.2022

Ysäriltä tähän päivään! Kuohkeat mangorahkatäytteiset éclair-leivokset ovat keväisten juhlien tähtiherkku – kurkkaa Annin uunissa -bloggaajan resepti
Reseptin ainekset (18 leivosta)
Taikina
- 3 dlvettä
- 100 gvoita
- 2½ dlvehnäjauhoja
- 3isoa munaa
Täyte
- 2 dlvispikermaa
- 1 dlpaksua maustamatonta maitorahkaa
- 1 dlmangososetta
- 3 tlvaniljasokeria
Koristelu
- 2 dl tomusokeria
- noin 1–2 rkl vettä
- keltaista elintarvikeväriä
- 2–3 rklvärikkäitä strösseleitä
Éclair-leivokset mangorahkalla – ohje:
- Kiehauta vesi ja voi pienessä kattilassa. Siirrä seos heti kuumuutta kestävään kulhoon ja lisää kaikki jauhot joukkoon voimakkaasti puuhaarukalla tai nuolijalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kulhon reunoilta.
- Jäähdytä taikinaa niin, että se ei ole kuumaa.
- Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Taikina muuttuu liisterimäiseksi, ja vatkaus on hieman hankalaa. Se kuuluu asiaan. Kun taikina näyttää tasaiselta ja olet vatkannut sitä muutamia minuutteja, pane taikina pursotinpussiin tähtityllan kanssa.
- Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle noin 10 cm kaistaleita.
- Paista leivokset uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20–25 minuuttia. Leivokset ovat valmiita. kun ne ovat kauniin kullan värisiä pinnalta ja nostettaessa kevyitä. Jäähdytä leivokset ja leikkaa toinen sivu auki.
- Tee täyte. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää rahka, mangosose ja vaniljasokeri kerman sekaan ja kääntele. Laita täyte hetkeksi jääkaappiin.
- Pursota täyte leivoksien sisälle.
- Tee kuorrute. Sekoita tomusokeri, vesi ja elintarvikeväri keskenään. Nostele kuorrutetta lusikalla leivosten päälle. Viimeistele strösselillä.
Vinkit!
- Huom! Älä avaa uunia paiston aikana, että tuulihatut eivät lässähdä.
- Jos haluat jämäkämpää täytettä, lisää sekaan 1–2 rkl vaniljakreemijauhetta.
- Jokaisella leipojalla on hiukan erilainen mittakäsi, joten lisää tarpeen vaatiessa kuorrutetaikinaan hieman vettä tai tomusokeria, jotta saat kuorrutteesta sopivan paksuista.
- Voit valmistaa leivokset etukäteen pakkaseen ja täyttää vasta juhlapäivänä.

Éclair eli kevään ihanin tuulihattuleivos
Kotivinkki

Ruusuiset éclairit hurmaavat vaniljaisella täytteellä ja pinkillä kuorrutteella
Maku

Paris Brest -leivokset – pistaasikrokanttivaahdolla täytetyt tuulihatturinkulat vievät jalat alta
Kotivinkki

Tuulihatut
Maku

Vau, mikä vappukakku! Muhkea jättidonitsin vaaleanpunaisen kuorrutteen alta löytyy suklaakakkua sekä valkosuklaavaahtotäytettä
Kotivinkki

Juhlien makein vappupallo – tarjoa auringonkeltaiset kookosjogurttimunkit hauskasti tikkareina!
Kotivinkki

Jogurttimunkit – vieno vaniljan maku viimeistelee ihanat vappupallerot
Maku

Sitruunaiset rosettileivokset
Maku