Unelmien Talo&Koti

Ysäriltä tähän päivään! Kuohkeat mangorahkatäytteiset éclair-leivokset ovat keväisten juhlien tähtiherkku – kurkkaa Annin uunissa -bloggaajan resepti

2 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
1 h
Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen lapsuuden juhliin kuuluivat tuulihatut. Nyt ne saavat uuden muodon rahkatäytteisinä éclair-leivoksina. 1990-luvusta muistuttaa hassutteleva strösseli.
KA
0
0
Julkaistu: 27.4.2022


Reseptin ainekset (18 leivosta)

Taikina

  • 3 dlvettä
  • 100 gvoita
  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • 3isoa munaa

Täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 1 dlpaksua maustamatonta maitorahkaa
  • 1 dlmangososetta
  • 3 tlvaniljasokeria

Koristelu

  • 2 dl tomusokeria
  • noin 1–2 rkl vettä
  • keltaista elintarvikeväriä
  • 2–3 rklvärikkäitä strösseleitä
Tulosta

Éclair-leivokset mangorahkalla – ohje:

  1. Kiehauta vesi ja voi pienessä kattilassa. Siirrä seos heti kuumuutta kestävään kulhoon ja lisää kaikki jauhot joukkoon voimakkaasti puuhaarukalla tai nuolijalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kulhon reunoilta.
  2. Jäähdytä taikinaa niin, että se ei ole kuumaa.
  3. Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Taikina muuttuu liisterimäiseksi, ja vatkaus on hieman hankalaa. Se kuuluu asiaan. Kun taikina näyttää tasaiselta ja olet vatkannut sitä muutamia minuutteja, pane taikina pursotinpussiin tähtityllan kanssa.
  4. Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle noin 10 cm kaistaleita.
  5. Paista leivokset uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20–25 minuuttia. Leivokset ovat valmiita. kun ne ovat kauniin kullan värisiä pinnalta ja nostettaessa kevyitä. Jäähdytä leivokset ja leikkaa toinen sivu auki.
  6. Tee täyte. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää rahka, mangosose ja vaniljasokeri kerman sekaan ja kääntele. Laita täyte hetkeksi jääkaappiin.
  7. Pursota täyte leivoksien sisälle.
  8. Tee kuorrute. Sekoita tomusokeri, vesi ja elintarvikeväri keskenään. Nostele kuorrutetta lusikalla leivosten päälle. Viimeistele strösselillä.

Vinkit!

  • Huom! Älä avaa uunia paiston aikana, että tuulihatut eivät lässähdä.
  • Jos haluat jämäkämpää täytettä, lisää sekaan 1–2 rkl vaniljakreemi­jauhetta.
  • Jokaisella leipojalla on hiukan erilainen mittakäsi, joten lisää tarpeen vaatiessa kuorrutetaikinaan hieman vettä tai tomusokeria, jotta saat kuorrutteesta sopivan paksuista.
  • Voit valmistaa leivokset etukäteen pakkaseen ja täyttää vasta juhlapäivänä.
Kommentoi »