3,7(9)
Mangomousse
Gluteeniton
Munaton
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h
Mangomousse on suloisen pehmeä ja kuohkea jälkiruoka pääsiäisaterialle. Kermainen herkku raikastuu sitruunamehulla ja koristautuu juhlaan tuoreella mangolla sekä vadelmilla.
22.4.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
2 kpltuoretta mangoa (isoa, kypsää)
4 kplliivatelehteä
1 kplsitruunaa (luomu, n. 3/4 dl mehua ja 1 tl kuoriraastetta))
300 gvispikermaa (rasvaa 38 %)
1 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
Koristeluun
1 kpltuoretta mangoa (kypsää)
Lisäksi
tuoreita vadelmia tai kuivattuja mansikoita

Valmista mangomousse näin:

Kuori ja paloittele mangot sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta ne. Kumoa mangosose kulhoon.

Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu talteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Kääntele kermavaahto mangososeeseen. Lisää sitruunankuoriraaste.

Kuumenna pieni tilkka sitruunamehua kiehuvaksi kattilassa ja nosta kattila liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois liuota liivatteet kuumaan mehuun.  Anna hetki jäähtyä. Sekoita pari lusikallista moussea liivateliuokseen ja kaada seos ohuena nauhana mousseen samalla sekoittaen.

Lisää sitruunamehua mousseen samalla varovasti sekoittaen.

Mangojen aromikkuudessa on paljon eroja. Maista siis, tarvitseeko valmis mousseseos lisää sokeria tai terästykseksi tilkan sitruunamehua. Lisää tarvittaessa sitruunaa tai sokeria.

Jaa valmis mangomousse annosmaljoihin tai juomalaseihin. Peitä annokset kelmulla ja anna niiden hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Koristele valmiit mousset mangokuutioilla ja lisää halutessasi pinnalle kuivattuja tai tuoreita marjoja. 

Mousse sopii hyvin myös kakun täytteeksi, jos lisäät yhden liivatelehden. 

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.