Maku

Mangoldi-endiivipiiras

1 h 50 min
4
0

Mangoldi-endiivipiiras

KA
0
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 5 rklvettä

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 500 gmangoldia eli lehtijuurikasta
  • 1 rklvoita
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 150 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (mustaleima, raastettuna)
  • 3 kplmunaa
  • 2 tlpunaviinietikkaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlbasilikaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 kplendiiviä

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Mittaa vehnäjauhot, voi ja mausteet monitoimikoneen kulhoon ja aja seos murumaiseksi. Voit nyppiä seoksen murumaiseksi myös sormin. Lisää vettä vähitellen, kunnes saat muotoiltua taikinasta pallon.

Kauli taikina levyksi ja nosta Ø noin 26 sentin piiras- tai irtopohjavuokaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuori ja suikaloi sipuli. Suikaloi mangoldi. Sulata voi pannulla ja ruskista siinä sipuli. Lisää mangoldit ja kääntele, kunnes mangoldi on pehmeää ja neste on haihtunut. Nosta pannu syrjään ja anna jäähtyä hetki. Lisää ranskankerma, juustoraaste, munat ja mausteet. Tarkasta maku, täyte saa maistua mukavan suolaiselta.

Leikkaa endiivit pitkittäin suikaleiksi. Jos endiivi on kitkerää, liota suikaleita kuumassa vedessä viiden minuutin ajan ja valuta. Mausta ediivisuikaleet halutessasi suolalla ja mustapippurilla.

Paista pohjaa ilman täytettä 5–10 minuuttia. Kumoa täyte pohjalle ja asettele päälle endiivisuikaleet. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paista mangoldi-endiivipiirasta vielä noin tunti.

Anna mangoldi-endiivipiiraan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen leikkaamista.

•Jos käytät mangoldin tilalta pinaattia, joudut haihduttamaan nestettä kauemmin, noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä