Maku

Helpotusta matkakuumeeseen! Raikas mangolassikakku saa makunsa intialaisten suosikkijuomasta

4 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Suosittu intialainen välipalajuoma lassi muuntautuu nyt veikeäksi jogurttikakuksi. Mangolassikakun maun kruunaa kakun pinnalle ripautettu kardemumma. Nappaa ohje!
MU
5
0
Julkaistu: 19.5.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 175 gdigestivekeksejä
  • 75 gvoita

Täyte

  • 2 (noin 1 kg)syöntikypsää mangoa (kuorittuna 550 g)
  • 6 liivatelehteä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 400 gturkkilaista jogurttia
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ dl sitruunanmehua

Koristelu

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1pieni mango
  • 1–2 tlkardemummaa
Tulosta

Mangolassikakku – ohje:

  1. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle. Taputtele keksiseos pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin.
  2. Leikkaa mangosta puolikkaat siemenen suuntaisesti. Tee puolikkaisiin veitsellä ristikko kuoreen asti. Irrota hedelmäliha lusikalla. Irrota loppu hedelmäliha veitsellä kiven ympäriltä. Soseuta hedelmäliha teho- tai sauvasekoittimella.
  3. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota täytteen kerma.
  4. Yhdistä mangosose, jogurtti ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kuumenna sitruunanmehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää ne mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto täytteeseen.
  6. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
  7. Irrota kakku vuoasta ja siirrä vadille. Vaahdota kerma, kuori ja kuutioi mango. Koristele mangolassikakku kermapursotuksilla ja mangokuutioilla. Ripottele pinnalle kardemummaa. Tarjoa loppu kermavaahto erikseen.

Kommentoi »