Mangokakku – valkosuklaapohja, kermainen kreemi ja raikas hedelmä muodostavat ihanan trion
kasvis
3 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 2 h
Mangokakku kruunaa keväisen juhlan! Raikkaat mangohyytelöraidat vuorottelevat täyteläisen mascarponekreemin kanssa. Ota talteen Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen herkullinen ohje!

Reseptin ainekset 12 annosta
Valkosuklaakakkupohja
150 g valkosuklaata
250 g voita
2½ dl sokeria
2 tl vanilja-aromia
4munaa
7½ dlvehnäjauhoja
2 tlsoodaa
¼ tlsuolaa
2½ dlpiimää
Mangohyytelö
3 dlmangososetta
2liivatelehteä
½ dlsokeria
3 rklvettä
Mascarponekreemi
200 gmascarponejuustoa
2 dltomusokeria
1 tlsitruunan kuorta
Kostutus
1–2 dlmaitoa
1 tlvaniljasokeria
Lisäksi
2–3 dlvispikermaa
2 dlmangopaloja
Mangokakku – ohje:
- Vuoraa kaksi halkaisijaltaan 15–18 cm vuokaa leivinpaperilla.
- Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja aromi kuohkeaksi. Lisää munat taikinaan yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää sitten valkosuklaa ja jatka vatkaamista.
- Sekoita sooda, suola ja vehnäjauhot. Lisää jauhoseosta sekä piimää vuorotellen taikinaan hiljalleen vatkaten, kunnes taikina on tasaista.
- Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 45 minuuttia.
- Jäähdytä kakkupohjat ritilällä. Leikkaa kohonnut pinta pois ja kakut kahteen kerrokseen.
- Tee hyytelö. Valmista mangosose kypsistä mangoista soseuttamalla hedelmäliha. Laita liivatelehden likoamaan kylmään veteen (5 min). Mittaa sokeri ja vesi pieneen kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Purista liivatteet ja sulata ne sokeriveteen. Sekoita liivateseos mangososeeseen ja nosta sose jääkaappiin jähmettymään. Voit jähmettää hyytelön myös pakastimessa. Sekoita välillä.
- Vatkaa mascarpone kuohkeaksi. Lisää puolet tomusokerista koko ajan vatkaten. Lisää sitruunan kuori ja loput sokerit sekaan koko ajan vatkaten. Valmis kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa.
- Tee kostutus sekoittamalla maito ja vanilijasokeri keskenään.
- Kokoa kakku. Nosta pohjapala tarjolle ja kostuta vaniljamaidolla. Sivele pohja mangohyytelöllä ja pursota keskelle mascarponea. Nosta päälle toinen kerros ja toista sama. Toista vielä uudelleen. Levitä loput mascarponekreemistä kakun päälle ja sivuille. Jätä kakku nakutyyliseksi.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Nosta keko kuohkeaa kermaa kakun päälle.
- Tarjoile mangokakku kerman ja mangopalojen kanssa.
Vinkit!
- Sesongissa olevat mangot ovat nyt parhaimmillaan ja vievät makuaistit lämpöön. Voit tehdä mangososeen itse tai käyttää valmista mangososetta.
- Uunien tehoissa on aina eroja, tarkista kakun kypsyys puutikulla. Älä paista liikaa, että kakku ei kuivu.
- Voit leipoa kakusta matalan version isompaan vuokaan.