Kotivinkki

Mangojuustokakku uunissa

2 h 20 min
3.83
12

Mangojuustokakku uunissa

Teksti Piia Helasto
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos
Paistettu mangojuustokakku on näyttävä ja herkullinen tarjottava. Mangojuustokakun voi hyvin valmistaa pari päivää ennen tarjoilua. Etsi keksihyllystä gluteenittomia keksejä, niin juustokakku sopii myös keliaakikolle.

Ainekset (10-12 palaa)

Pohja

  • 200 gdigestive- tai kaurakeksejä
  • 75 gvoita

Täyte

  • 1 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 500 gmaitorahkaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 1 rklmaissitärkkelysjauhoja
  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 1 dlmangososetta (125 g)

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai laita ne muovipussiin, ja rullaa pussin päältä kaulimella. Sulata voi ja lisää se keksimurujen sekaan.

2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (2 l) pohjalle. Leikkaa leivinpaperista suikale kiertämään vuoan reunaa. Taputtele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, tuorejuusto, sokeri, kananmuna, maissitärkkelys ja pestyn sitruunan raastettu kuori. Kumoa täyte kakkuvuokaan.

4. Lusikoi mangosose teräväkulmaiseen muovi- tai pursotinpussiin. Leikkaa pieni pala pois kulmasta. Pursota sose ohuena nauhana kakun pinnalle. Tee samalla ympyröitä. 5. Pyörittele täytteen pintaa varovasti veitsen kärjellä. Tee pieniä kaaria ja ympyröitä. 6. Paista kakkua 150-asteisen uunin alatasolla kaksi tuntia. Anna jähmettyä viileässä vähintään tunnin.

MITÄ PIDIT?
3.83