Maku

Mangochutneyllä maustettu kantarellipiirakka

1 h
0
0

Mangochutneyllä maustettu kantarellipiirakka

KA
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 10 dlkantarelleja
  • 1 kplsipulia
  • 1/2 dlmangochutneya
  • 2 dlruokakermaa
  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 3 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta timjamia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi paloiteltu rasva jauhojen joukkoon ja lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja nosta viileään.
Puhdista ja pilko sienet pienemmiksi.
Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu pannulla rasvassa ja lisää sienet. Paista edelleen, kunnes sienien neste on lähes haihtunut. Kumoa paistettu sieni-sipuliseos taikinapohjan päälle.
Yhdistä kulhossa mangochutney, ruokakerma, ranskankerma ja kananmunat. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
Kaada mangochutney-kermaseos sienien päälle piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt, pohja kypsä ja piiraan pinta saanut kauniin paistovärin.
•Mikäli käytät kuivattuja sieniä, kaada niiden päälle kiehuvaa vettä ja jätä likoamaan noin tunnin ajaksi ennen valmistusta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä