Mango-tomaattisalsa

12 h 20 min
5
0

Mango-tomaattisalsa

GL
MA
MU
0
5
Valmista itse oma salsasi! Makean mausteisen mango-tomaattisalsan juju on lämmin vinegretti ja se sopii niin lihan, kasvisten kuin kalankin lisäkkeeksi. Tee salsa jääkaappiin päivää ennen tarjoilua. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 kplpunasipulia
  • 1 kpltuoretta mangoa (kypsä)
  • 2 kpltomaattia (kypsää)

Vinegretti

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlpunaviinietikkaa
  • 2 rklruokosokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklkorianterinsiemeniä (murskattuna)
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlchilihiutaleita

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Valmista mango-tomaattisalsa näin:

Kuori ja leikkaa sipulit terävällä veitsellä ohuiksi renkaiksi.

Mittaa kattilaan vinegretin ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut.

Kaada kuuma vinegretti sipulirenkaiden päälle.

Anna maustua 30 minuuttia.

Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.

Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kovat kannat. Kuutioi tomaatti hienoksi.

Yhdistä kaikki ainekset sipuli-

vinegrettiseokseen.

Tarjoa mango-tomaattisalsa tortillojen lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä