Mango-suklaatorttu

1 h 45 min
0
0

Mango-suklaatorttu

Teksti Midi Vuorela, Maria Väänänen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 200 gtummaa suklaata
  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gtuorejuustoa
  • 3/4 dlmuscovadosokeria

Pinnalle

  • 2 kpltuoretta mangoa
  • 1 dlmakeaa valkoviiniä
  • 1/2 dlhyytelösokeria

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN45 min

Vaahdota kulhossa pehmeä rasva ja sokerit. Lisää muna ja vehnäjauho-leivinjauheseos hyvin sekoittaen. Pane taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota jäähtynyt pohja varovasti ja nosta se tarjoiluvadille.

Sulata suklaa mikrouunissa sulatusteholla tai kattilassa, liedellä miedolla lämmöllä kuumentaen. Jäähdytä. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja muskovadosokeri kuohkeaksi. Lisää suklaasula ja kermavaahto tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle.

Kuori mango ja leikkaa kiven molemmilta puolilta paksut viipaleet hedelmälihaa. Viipaloi palat ja kiveen jäänyt loppu hedelmäliha. Levitä viipaleet täytteen päälle.

Kuumenna viini kiehuvaksi ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Sivele hyytelö mangoviipaleiden päälle. Tarjoa jälkiruokana tai kahvin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä