Maku

Mango-suklaakakku

1 h 15 min
4.3
1

Mango-suklaakakku

KA
1
4.3
Teksti Marja Samuli
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2 1/2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 75 gtummaa suklaata
  • 150 gmangoa (säilyke)
  • 3 rklappelsiininkuoriraastetta
  • 3/4 dlappelsiinitäysmehua

Päälle

  • 2 dlfariinisokeria
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dlvehnäjauhoja

Tarjoiluun

  • 10 dlkermajäätelöä (mango)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Vaahdota taikinan sokeri ja munat.
Yhdistä jauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä appelsiininkuoriraaste keskenään.
Vatkaa sokeri-munavaahdon sekaan vuorotellen appelsiininmehua ja jauhoseosta.
Sekoita joukkoon keskenään mikrossa miedolla lämmöllä sulatetut rasva ja paloiteltu suklaa sekä lopuksi kevyesti nostellen valutetut mangokuutiot.
Kumoa taikina voideltuun halkaisijaltaan noin 24–26 cm:n irtopohjavuokaan.
Sekoita keskenään kakun pinnalle tuleva murukerros, nypi seos tasaiseksi ja levitä taikinan pinnalle.
Paista keskitasolla 175 asteessa 60–75 minuuttia, vuoan koon mukaan, kunnes taikina on kypsää. Kypsyyttä voit testata puutikulla. Paina tikku kakun keskelle. Mikäli tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis.
Nosta kakku uunista, poista vuoka ja anna jäähtyä.
Tarjoa kakkua haaleana tai huoneenlämpöisenä mangojäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä