Maku

Mango-riisivanukas

1 h 30 min
5
0

Mango-riisivanukas

Riisifruttimainen jälkkäri maistuu vaniljalta ja sopii väriensä ja makujensa puolesta hyvin pääsiäisen juhlapöytään.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlpuuroriisiä
  • 4 dlvettä
  • raastettua sitruunan kuorta (2 suirua, kuorimaveitsellä)
  • 1/2 tlvaniljaa jauhettuna (tai yksi vaniljatanko)
  • 200 gkondensoitua maitoa (1/2 tölkki)
  • 3 1/2 dltäysmaitoa
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 2 kpltuoretta mangoa (tai 2 säilykepurkkia)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa kattilaan vesi, riisit, sitruunan kuori ja vanilja. Anna imeytyä n. tunnin ajan.

Kiehauta riisit keskilämmöllä, anna poreilla ilman kantta kunnes melkein kaikki vesi on imeytynyt. Lisää kondensoitu maito, maito ja ripaus suolaa. Keitä hiljalleen välillä sekoitellen kannen alla n. 20-30 minuuttia. Oikea koostumus jälkkärillä on silloin, kun melkein kaikki neste on imeytynyt riisiin. 

Anna jäähtyä.

Leikkaa mangot kuutioiksi, kokoa jälkkärit sopivan kokoisiin kippoihin kerroksittain. Tarjoile kylmänä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä