Mango-passionpiirakka koukuttaa raikkaudellaan
Gluteeniton
Vegaaninen
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Mango-passionpiirakka saa ihanan makunsa taatelisesta raakakakkupohjasta ja kookoksisesta mango-passiontäytteestä.

Reseptin ainekset 8–10 palaa
Pohja
200 gtuoreita taateleita
100 gmacadamiapähkinöitä
2 dlkookoshiutaleita
1 rklchiansiemeniä
Täyte
400 gtuoretta mangoa ( tai pakastemangokuutioita sulatettuna)
1 dlkookoskermaa
½ dl kookosöljyä
2 rklmaissitärkkelystä (Maizena)
1passionhedelmä
2–3 rkl agavesiirappia
Koristelu
1 dlvaahtoutuvaa soijakermaa (Alpro Cuisine Soya)
1mango
1kiivi
1passionhedelmä
2 rklkookoslastuja
Mango-passiopiirakka valmistuu näin:
- Poista taateleista kivet. Mittaa kaikki pohjan aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele massa piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
- Soseuta mango ja kaada sose kattilaan. Lisää kookoskerma ja -öljy sekä maissitärkkelys.
- Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna kuplia muutaman kerran.
- Halkaise passionhedelmä ja kaavi sisus kattilaan. Lisää myös agavesiirappi ja sekoita täyte tasaiseksi. Jäähdytä kylmäksi.
- Levitä täyte torttupohjalle. Vatkaa kookoskerma vaahdoksi. Viimeistele piirakka vaahdolla, mangosuikaleilla, kiiviviipaleilla, passionhedelmällä ja kookoslastuilla.
Jos käytät pakastemangokuutioita, lisää täytteeseen ½ rkl maissitärkkelystä, jotta saat täytteestä tarpeeksi jämäkän.