Maku

Mango-melonipuikot – näin valmistat kesän suosikkijäätelöt kotonasi

5 h 35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
5 h 15 min
Mango-meloni on vuodesta toiseen yksi Suomen suosituimmista irtojäätelöistä. Tykkäät takuulla myös kotitekoisesta puikkoversiosta. Itse tehty mehujää on ihanaa, kun sen tekee mehun sijaan hedelmäsoseesta ja lisää kookoskermaa.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.8
0


Ainekset (6 annosta)

Mango-melonipuikot

  • 1mango
  • ½cantaloupemeloni
  • 1 dlkookoskermaa
  • 10pehmeää, kuivattua aprikoosia

Kuorrutus

  • 100 gsuklaata (tarvittaessa vegaanista)
  • 4 rklkookoshiutaleita tai -lastuja
Tulosta

Mango-melonipuikot valmistuvat näin:

  1. Leikkaa mangosta pois kuori ja kivi. Poista melonista siemenet ja kuori hedelmä. Mittaa kookoskermapurkista desi kiinteää, kermaista osaa.
  2. Soseuta hedelmät ja kookoskerma sauvasekoittimella, blenderissä tai monitoimikoneessa. Kaada sose jäätelömuotteihin ja pakasta tunti. Lisää jäätelötikut ja pakasta vähintään 4 tuntia.
  3. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa vesihauteessa.
  4. Valele jäätelömuotteja hetki kuuman vesihanan alla, jotta jäätelöt irtoavat helpommin. Irrota jäätelöt.
  5. Dippaa jäätelöpuikot suklaaseen ja ripottele heti päälle kookoshiutaleita, sillä suklaa jähmettyy nopeasti eivätkä koristeet enää tartu.

Vinkki!

Voit hyvin jättää jäätelöt ilman suklaakuorrutusta tai vaihtaa suklaan valkosuklaaseen.

MITÄ PIDIT?
3.8
Kommentoi »