Maku

Mango-kookospalat – eksoottinen makumaailma vie ajatukset äkkilähdöllä palmupuiden alle

50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
Mango-kookospalojen hedelmäinen makuliitto toimii aina! Leivonnaisen täyte syntyy kondensoidusta kookosmaidosta ja mangoviipaleista. Gluteenittoman pohjan rapeuden salaisuus piilee kookoshiutaleissa.
GL
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 100 gvoita tai margariinia
  • 1 dlsokeria
  • 2½ dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 prk (á 425/225 g)mangoviipaleita sokeriliemessä
  • 1 prk (320 g)kondensoitua kookosmaitoa (Spice up)
  • 4munaa
  • ½ dlmaissitärkkelystä
  • 1limetin kuori ja mehu

Pinnalle

  • 1 dlkookoshiutaleita tai -lastuja
Tulosta

Mango-kookospalat leivotaan näin:

  1. Paahda pohjaan ja pinnalle tulevat kookoshiutaleet pannulla koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.
  2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää taikinaan.
  3. Vuoraa vuoka (20 cm × 30 cm) leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 15 minuuttia.
  4. Valuta mangoviipaleet hyvin ja soseuta ne. Sekoita soseeseen kondensoitu kookosmaito, munat ja maissitärkkelys. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Lisää ne täytteeseen. Kaada täyte varovasti pohjan päälle.
  5. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
  6. Jäähdytä piirakka ensin huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.
  7. Viimeistele mango-kookospalat kookoshiutaleilla tai -lastuilla. Leikkaa paloiksi.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »