Maku

Mamman omenapiirakka – kahvipöydän rakastetuin resepti

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Mamman omenapiirakka on klassikko, joka maistuu yhtä ihanalta vuodesta toiseen! Keitä kuppi kuumaa ja nauti pala omppupiirakkaa vaniljakastikkeen kera.
KA
3.9
0
Julkaistu: 11.10.2009


Ainekset (15 palaa)

Mamman omenapiirakka

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1½ dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 1½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1½ dlvaniljakastiketta
  • 3 kplomenaa (kuutioituna)
  • ½ dlmantelilastuja

Tarjoiluun

  • 1 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Tulosta

Mamman omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Vaahdota murotaikinan huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä vaniljakastikkeen kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun (20 × 30 cm) piirakkavuokaan. Ripottele päälle omenakuutiot ja mantelilastut.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
  5. Vaahdota vaniljakastike ja tarjoa mamman omenapiirakan kanssa.
Kommentoi »