Maku

Mamman omenapiirakka – kahvipöydän rakastetuin resepti

55 min
KA
3.7
0

Mamman omenapiirakka on klassikko, joka maistuu yhtä ihanalta vuodesta toiseen! Keitä kuppi kuumaa ja nauti pala omppupiirakkaa vaniljakastikkeen kera.
Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (15 palaa)

Mamman omenapiirakka

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1½ dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 1½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1½ dlvaniljakastiketta
  • 3 kplomenaa (kuutioituna)
  • ½ dlmantelilastuja

Tarjoiluun

  • 1 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Mamman omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Vaahdota murotaikinan huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä vaniljakastikkeen kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun (20 × 30 cm) piirakkavuokaan. Ripottele päälle omenakuutiot ja mantelilastut.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
  5. Vaahdota vaniljakastike ja tarjoa mamman omenapiirakan kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.7