Maku

Malva-vanukas

1 h 10 min
4.3
0

Malva-vanukas

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Jeremy Browne/Bellingham
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 30 gvoita
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1/2 dlhedelmähilloa (aprikoosi)
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 rklviinietikkaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Kastike

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1 dlvettä
  • 50 gvoita
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN45 min

Mittaa kattilaan voi, maito ja aprikoosihillo.

Sekoita miedolla lämmöllä, kunnes kastike on tasaista. Älä keitä.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää viinietikka maitoon. Lisää munavaahtoon kuuma maitoseos ja jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voideltuun suureen paistovuokaan (esim. lasagnevuoka). Kypsennä malva-vanukasta 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Mittaa kastikeainekset kattilaan ja keitä, kunnes seos on hieman sakeaa.  Kaada kastike kumotun malva-vanukkaan päälle. Koristele tomusokerilla.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä